Ministrul Turismului, despre funcționarii săi: Se vânează unii pe alţii, au orgolii, au poliţe de plătit, au frustrări, fiecare protejează pe fiecare

01 Apr 2017
Ministrul Turismului, despre funcționarii săi: Se vânează unii pe alţii, au orgolii, au poliţe de plătit, au frustrări, fiecare protejează pe fiecare

Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, și-a expus public nemulțumirile pe care le are față de funcționarii instituției pe care o conduce, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

"Este un sistem cangrenat, nu îmbâcsit, ci cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare, iar la rezultate... Nu avem niciun fel de rezultate, nu din cauza mea sau a secretarilor de stat instituţia nu funcţionează, ci din cauza lor. Pentru că ei vânează numai poziţii, se vânează unii pe alţii, au orgolii, au poliţe de plătit, au frustrări. Adică să ajung în situaţia să pun secretarul general adjunct al ministerului să se ocupe dacă vin oamenii la ora 8:30 la birou, în condiţiile în care eu caut şeful de serviciu şi directorul la ora 9 şi jumătate şi nu sunt? Domnule, dacă nu mai vrei, pleacă. Vacantează postul şi cu asta, basta. Problema este că nici nu poate fi dat afară. Sunt titulari pe post, posturile sunt ocupate prin concurs", a declarat ministrul Mircea-Titus Dobre.

Mircea-Titus Dobre a remarcat faptul că funcționarii din ministerul său vin târziu la serviciu, semnează condica și pleacă la ora 17:00, în condițiile în care au de lucrat cu instituții din domeniul privat, într-un domeniu care trebuie să fie extrem de activ și de dinamic.

"Se pierd documente, se pierde timp apoi pentru a le căuta, fiecare aruncă vina pe celălalt, nu le este teamă de nimic. Nu este vorba de incompetență, cât de delăsare și dezinteres", a precizat ministrul, într-o intervenție ulterioară la Digi24.

El a mai dezvăluit că în momentul în care și-a preluat mandatul, mulți dintre funcționarii cu funcții au venit în biroul său ca să-l îl lingușească și să-și asigure astfel spatele.

Profund nemulțumit, ministrul a spus că va face un raport de informare către prim-ministru și a spus că a luat deja primele măsuri, instituind controale de o săptămână, iar rezultatele deja se văd.

Mircea-Titus Dobre a spus că nu știe dacă situația este la fel și în alte ministere, dar consideră că trebuie să existe niște comisii de disciplină, dar și de evaluare în orice instituție.

"Gândiţi-vă că suntem 202 persoane în minister, cu tot cu mine. 99% sunt funcționari publici, care trebuie să avizeze documente, să-şi asume, trebuie să le analizeze, să se mişte mai repede, nu trebuie să mai ţină documente atât de mult pe circuitul de avizare. Trebuie să ne mişcăm mai repede, pentru că lumea are aşteptări şi trebuie să înţeleagă că sunt plătiţi din banii publici şi să depună toate eforturile pentru aceste activități", a declarat ministrul la Digi24.

Cinic, privind la rece realitatea, dacă facem un exercițiu, multiplicând obiceiurile funcționarilor publici din ministerul condus de Mircea-Titus Dobre cu numărul acestor instituții, putem avea o imagine destul de apăsătoare despre cauzele pentru care dezvoltarea și evoluția pozitivă a României pare să fi stagnat...

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră