Papa Francisc, mesaj de Florii: ”Nu întoarceţi spatele refugiaţilor”

20 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Papa Francisc, mesaj de Florii: ”Nu întoarceţi spatele refugiaţilor”

La slujba de Florii adresată romano-catolicilor din întreaga lume, Papa Francisc i-a criticat pe cei care, după cum spune el, s-au spălat pe mâini de soarta refugiaţilor.

Conform tradiţiei, papa a binecuvântat ramurile de măslin si palmier, în faţa a mii de credincioşi veniţi în Piaţa Sfântul Petru să comemoreze intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, cu o săptămână înainte de a fi crucificat.

La un moment dat, Suveranul Pontif a renunţat la discursul pregătit anterior, adresând un mesaj tuturor naţiunilor, de a nu întoarce spatele refugiaţilor.

Amintind episodul din Evanghelii, când lui Iisus i-a fost refuzată o judecată dreaptă, fiind lăsat astfel la voia mulţimii care se întorsese împotriva lui, Papa Francisc a adăugat aceste cuvinte, care nu erau scrise în discursul iniţial: "Îmi îndrept gândurile asupra celor mulţi şi marginalizaţi, asupra celor care caută azil, asupra refugiaţilor. Sunt atât de mulţi cei care nu vor să îşi asume responsabilitatea destinului lor."

Peste un milion de migranţi care fug din calea războiului au intrat, în 2015, în Uniunea Europeană, iar fluxul migrator continuă, determinând ţările, începând cu cele din coridorul balcanic până la cele din nordul Uniunii, să îşi închidă graniţele, blocând astfel mii de refugiaţi în Grecia, informează News.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră