Mario Iorgulescu a scăpat de condamnarea de 13 ani de închisoare!

20 Iun 2024
Mario Iorgulescu a scăpat de condamnarea de 13 ani de închisoare!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, joi, recursul în casaţie formulat de Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani de închisoare după ce a provocat un accident rutier în urma căruia un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Dosarul va fi trimis pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. 

Astfel, Mario Iorgulescu scapă deocamdată de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare, chiar dacă exista o decizie definitivă.

”Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino-Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023).

Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce priveşte pe inculpatul Iorgulescu Gino-Mario şi trimite cauza la rejudecare de către instanţa de apel, Curtea de Apel Bucureşti. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii”, este decizia ÎCCJ.

Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, a ucis în 2019 un tânăr în timp ce conducea beat și drogat. În urma accidentului, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, Secţia ATI, iar ulterior a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până în 7 octombrie, când a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, în 31 octombrie, el a fost internat la o altă clinică din Italia.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, în august 2020, trimiterea în judecată a lui Mario Iorgulescu pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră