Incidentul a avut loc în 22 decembrie, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor reacţionând patru zile mai târziu, în urma unui articol publicat de un ziar din Constanţa.
"Din ordinul Directorului General al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, domnul Paul Anghel, in urma articolului din presa in care se prezinta faptul ca un numar de 18 consumatori au fost diagnosticati si internati cu enterocolita cu salmonela, o echipa de comisari din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, coordonata de domnul Comisar Sef Adjunct Cornel Radu, s-a deplasat in data de 26.12.2015 ora 10 la sectorul de gastronomie apartinand Hypermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.
In urma verificarilor s-a gasit la comercializare o cantitate de 15.3 kg preparate culinare ( orez sarbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la gratar ) care nu respecta conditiile de depozitare. De asemenea, in spatiul de depozitare s-a gasit o cantitate de 98.53 kg piftie de curcan, piftie porc, rulada de spanac cu branza, carne fiarta porc, carne la garnita, crema de zahar ars avand data durabilitatii minimale depasita.
In spatiul de depozitare se afla o cantitate de 26.54kg materie prima (merluciu, file somon, medalion somon, pastrav) cu etichete reprezentand data decongelarii 23.12.2015, la care decongelarea s-a facut in conditii improprii (imersate in apa) ce a condus la deprecierea acestora, produsele avand miros necorespunzator.
Intreaga cantitate de preparate culinare si materie prima (140 kg) a fost oprita definitiv de la comercializare si retrasa din circuitul consumului uman.
Pentru deficientele constatate SC Auchan Romania SA a fost sanctionata contraventional cu amenda 30.000 lei si s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor", se arată în comunicatul ANPC.