MAE: Bulgaria – Se poate să crească timpul de așteptare și să se formeze cozi la punctele de trecere, între 11 și 15 august!

11 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
MAE: Bulgaria – Se poate să crească timpul de așteptare și să se formeze cozi la punctele de trecere, între 11 și 15 august!

Între 11 și 15 august, se poate să crească timpul de așteptare și să se formeze aglomerări la punctele de trecere, în special la punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse din cauza numărului mare de autoturisme care vor traversa frontiera, informează, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Bulgaria că, în perioada 11 - 15 august 2017, din cauza numărului mare de autoturisme care vor traversa frontiera, există posibilitatea creșterii timpilor de așteptare și a formării de aglomerări la punctele de trecere, în special la punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse.

Potrivit MAE, se estimează că valorile cele mai ridicate de tranzit se vor înregistra în seara zilei de 11 august 2017 și în dimineața zilei de12 august 2017, pe sensul de ieșire din România, precum și în seara zilei de 15 august 2017, pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România. Timpul suplimentar de așteptare poate fi cauzat, la punctul de frontieră Giurgiu - Ruse (pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România) de procedura de colectare a taxei de pod.

Informații

Cetățenii români sunt rugați să se informeze asupra condițiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând paginile de Internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/şi https://www.mvr.bg/gdgp/информационен-център/пресцентър/ежедневех-трафик) și să utilizeze, pe cât mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno - bulgară.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează Republica Bulgaria, cu destinația Grecia, și care doresc să utilizeze punctul de frontieră Makaza (de la frontiera dintre Bulgaria și Grecia), că au la dispoziție și punctele de frontieră limitrofe: Zlatograd și Ivaiylovgrad (regimul acestor puncte de frontieră bulgare este deschis circulației pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t și o capacitate de transport de 8+1 locuri). 

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră