Lionel Messi anunță că este ultimul Campionat Mondial din cariera sa

14 Dec 2022
Lionel Messi anunță că este ultimul Campionat Mondial din cariera sa

Lionel Messi spune că finala de duminică va fi ultimul meci de Cupa Mondială din cariera sa.

Căpitanul Argentinei, în vârstă de 35 de ani, a jucat marți seară în meciul care a adus victoria cu 3-0 a echipei sale în semifinale împotriva Croației, marcând deschiderea pe stadionul Lusail înainte de a asista la al treilea gol în urma unei runde incredibil, anunță The National.

Ulterior, Messi a confirmat că a cincea sa Cupă Mondială va fi ultima, în timp ce încearcă să obțină în sfârșit cel mai râvnit premiu al fotbalului. Messi, golgheter comun în Qatar cu cinci goluri, a participat la finala din 2014, dar Argentina a pierdut în fața Germaniei.

„Sunt foarte fericit că am încheiat călătoria mea în Cupa Mondială într-o finală, pentru a juca ultimul meci dintr-o finală”, a spus Messi marți seară. „Este cu adevărat foarte îmbucurător.Tot ce am trăit în această Cupă Mondială a fost emoționant, văzând cât de mult s-a bucurat în Argentina. Sunt mulți ani până la următorul [Cupa Mondială 2026]. Nu cred că voi putea face asta. A termina în acest fel este genial.”

De două ori campioană, Argentina se va confrunta în finală fie cu actuala deținătoare, Franța, fie cu pachetul surpriză Maroc, care se luptă miercuri pe stadionul Al Bayt.

În cazul în care Messi joacă duminică piesa de final de spectacol, el va deține recordul de apariție la o Cupă Mondială masculină, cu 26 de meciuri. El și-a făcut debutul la nivel internațional în 2005 și a marcat 97 de goluri în 172 de meciuri.

Messi, câștigător record de șapte ori a Balonului de Aur, a condus Argentina anul trecut la Copa America – primul său trofeu major cu echipa sa națională de seniori.

În 2016, după înfrângeri succesive în finalele Copa America, atacantul s-a retras din serviciul internațional înainte de a reveni asupra deciziei două luni mai târziu.

„Vom face tot posibilul, așa cum am făcut până acum, pentru ca de data aceasta să se întâmple cu adevărat – chiar să câștigăm”, a spus Messi. „Mi-a plăcut în ultimii ani, fiind cu echipa națională. Chiar mă bucură de tot ce ni se întâmplă.

„Să obții Copa America, să ajungi la Cupa Mondială cu 36 de meciuri neînvinse și să închei toată acea traiectorie într-o finală este pur și simplu incredibil.

„Sper că oamenii din Argentina se bucură de ceea ce facem noi. Nu ar trebui să se îndoiască că dăm absolut totul.”

Între timp, managerul Argentinei, Lionel Scaloni a fost întrebat după victoria în semifinală dacă Messi s-a clasat ca cel mai bun care a jucat jocul.

„Dacă Messi este cel mai mare jucător al tuturor timpurilor... uneori, ca argentinieni, se pare că spunem asta doar pentru că suntem argentinieni”, a spus Scaloni.” Poate că este egoist. Nu am nicio îndoială că spun asta: el este cel mai bun din istorie. Am privilegiul. Sunt onorat să-l antrenez și să-l văd jucând. Este ceva interesant pentru că de fiecare dată când îl vezi jucând, este o sursă uriașă de motivație pentru coechipierii lui, pentru oameni, pentru întreaga lume. Deci nu mai e nimic de spus despre Messi. Este într-adevăr un privilegiu să-l am în echipă.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră