Linșaj mediatic Georgescu

05 Dec 2024
Linșaj mediatic Georgescu

Nu cred să existe cetățean  român care să mai fi văzut o asemenea  campanie mediatică disperată împotriva unui candidat popular pentru cea mai înaltă funcție  într-un stat. Poate cineva care să fi lucrat mai mult pe  continentul african, prin statele mici din Oceania sau prin țările Americii Latine. Dar acolo a asistat, s-a crucit și o fi zis în sinea lui că așa ceva în Europa nu se poate petrece.

Ei, uite că se poate!

Au fost confecționate și desecretizate (nu știm în ce bază)  documentele încropite ale unor servicii secrete puse pe urma candidatului, au fost  mișcate instituții publice, de la CCR, AEP, Ministerul de Interne, CSAT, guvern etc. Numai  Garda de Mediu și Poliția  Animalelor n-au fost puse pe urmele lui. În plus,  au fost mobilizate filierele pe care serviciile secrete  declanșează proteste publice, au fost alertați studenții și elevii, au fost scoși pe scenă  patronii de firme  mari care să anunțe că muncitorii își vor pierde salariile, televiziunile cadorisite cu bani de la buget au fost  băgate în priză, scriitorii dispuși să lupte cu adversarii politici din jurul lui Traian Băsescu au scos pixul: La un semn, s-a mișcat  toată suflarea  dispusă să  răspundă sau să execute o campanie derulată sub apelul de „salvare a patriei”. Salvare nu în fața  pericolelor exercitate de dușmani, cît una de conservare a puterii grupurilor oculte.

Explicația este complexă. Așa cum scapă  din cușcă un leu în centrul unui oraș de vacanță, așa a  pătruns  în agenda publică a României un candidat care vorbește altfel și descrie simplu slăbiciunile sistemului care controlează și a dus țara  pînă la nemulțumirile populației de acum. El le vorbește oamenilor  pe limba lor despre  ieșirea din impas, cu amenințare directă la puterea unei elite politice restrînse.

Toată strategia de a-l transforma în dușmanul public numărul 1, în agentul  rușilor, într-o amenințare la  adresa prezenței României în Alianța  NATO, de  a-l prinde  și de  a-l aduce în cușca  sistemului au eșuat. Ba, în loc să-l  adoarmă, să-l rănească sau să-l  ecraneze, l-au făcut mai vizibil și mai popular.

După apariția de miercuri seara la emisiunea Ancăi Alexandrescu (singura care și-a asumat riscul jurnalistic de a petrece două ore în direct în compania lui Călin Georgescu) am putut vedea cu ochii noștri (nu prin lupa Serviciilor secrete, nu cu ochii hămesitului de putere și confort Klaus Iohannis, nu prin lentilele lui Mihai Gîdea&comp  sau a comandoului  jurnalistic de la Digi 24 TV) că  Dracul nu-i atît de negru, că  Georgescu nu-i atît de incoerent pe cît rezulta din tăieturile aparițiilor sale de-a lungul anilor. Ba am mai declarat categoric că nu-i nici anti-NATO, nici anti-Uniunea Europeană și a convins  că trecutul său nu-i chiar o groapă întunecată și nu trece prin fabrici de diplome liceale și universitare.

Pe  fond, Călin Georgescu nu propune decît două lucruri. O întoarcere fermă a statului spre cetățeanul român și, al doilea, o altă poziție de negociere a României  în toate dosarele internaționale, cu precădere în cele care o privesc direct.

Ce-i rău în asta?

Cine este îngrozit de o asemenea schimbare? Cei care își văd amenințate privilegiile și planurile de putere. În primul rînd, Klaus Iohannis și cei care l-au servit orbește. Apoi toți cei aflați în poziții-cheie în structurile statului generator de privilegii.

Se clatină pînă mai ieri pietrele solide pe care stăteau.

Apoi birocrația de la Bruxelles. De obicei, operațiunile importante se  folosesc de un truc ieftin. Produc scandaluri și evenimente care îndreaptă atenția în altă parte. Așa procedează și hoții de buzunare, și autorii loviturilor de stat. Ne sunt arătate cu insistență situația din Ucraina și pericolul rusesc, pentru a nu ne concentra atenția asupra permanentei expansiuni a „guvernului” de la Bruxelles în viața popoarelor din Europa. Iar agenții și propagandiștii  Bruxelles-ului produc campanii și zgomote, lansează amenințări și îndreaptă lumea spre un alt pericol, în vreme ce aparatul comunitar lucrează din greu la topirea identităților naționale, la introducerea unui progresism polițienesc, la dirijarea economiilor și la un control total al țărilor Uniunii Europene.

Cîtă putere de  diversiune au agenții ruși și cît din linșajul mediatic de acum la adresa lui Călin Georgescu este opera oamenilor atrași în rețeaua Comisiei Europene? După modul școlăresc în care serviciile noastre secrete au cercetat campania candidatului Călin Georgescu n-ar trebui să ne așteptăm la un răspuns serios. Sunt gata să cred că nici nu sunt în stare.

Cum să meargă ei pe urmele strategiilor nocive de la Bruxelles sau pe cele ale ultimelor dispute între trumpism și  progresismul dement promovat de orientarea  Obama-Clinton-Biden?

Nu cumva în țara noastră se desfășoară ultimele episoade ale acestei dispute?

Decît să afle și să ne spună, mai  bine își rup gradele și își ascund pistoalele.

 

 

Autor: Cornel Nistorescu

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră