Legenda fotbalului mondial, brazilianul Pele, a murit

29 Dec 2022
Legenda fotbalului mondial, brazilianul Pele, a murit

Pele, brazilianul care a fost mult timp considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a murit la vârsta de 82 de ani, anunță Dailymail.uk.

Personajul legendar, un bărbat care și-a depășit talentul și a fost o icoană globală, a aflat că boala sa, cancerul de colon, a avansat pe 21 decembrie și i s-a spus că va fi ținut în spital de Crăciun - legendarul atacant având nevoie de tratament pentru disfuncția cardiacă și renală.

Anterior, el a fost internat la spital pe 30 noiembrie, cu multiple probleme și „insuficiență cardiacă decompensată”, înainte de a muri la o lună după ce a primit îngrijiri paliative.

Pele, care urma un tratament pentru cancer metastatic, a intrat în spitalul Albert Einstein într-o vizită neprogramată, după ce a fost luat de soția sa Marcia Aoki și de un îngrijitor.

Personalul medical de la Einstein a confirmat starea lui de anasarca (umflare generală), un sindrom edemigemic (edem general) și chiar a identificat „insuficiență cardiacă decompensată”.

De asemenea, fusese raportat că tratamentul său de chimioterapie pentru cancerul său nu mai funcționa, în timp ce a fost diagnosticat cu confuzie psihică la intrarea în spital, unde era neliniştit.

Potrivit rapoartelor, fostul fotbalist se chinuia să mănânce. Medicii au analizat probabilitatea ca el să aibă o encefalopatie hepatică - o tulburare a sistemului nervos cauzată de o boală hepatică severă.

Soția lui a dat de înțeles că vizita lui la spital a fost doar pentru chimioterapie și controale standard, iar fiica sa Kely Nascimento a insistat că nu este nevoie să ne alarmăm și că nu a fost „nicio surpriză sau urgență” legată de faptul că tatăl ei este spitalizat.

În Ajunul Crăciunului, fiica lui Pele a postat o fotografie emoționantă a tatălui ei într-un pat de spital, în timp ce prețuiesc „o altă noapte împreună”, în timp ce el continua să se lupte cu cancerul.

„Continuăm să fim aici, în luptă și în credință. Încă o noapte împreună”, a scris fiica sa Kely Nascimento pe Instagram, alături de o fotografie cu Pele îmbrățișat în pat. În fotografie a putut fi văzută și nepoata lui Pelé, Sophia.

Cumva potrivit, una dintre ultimele postări pe care le-a făcut pe rețelele de socializare a fost despre fotbal. „Salut din Brazilia! Sper că vă face plăcere vouă tuturor să urmărim meciurile de la CM din Qatar!”

De asemenea, i-a felicitat pe Argentina și pe Lionel Messi pentru câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, scriind: „Astăzi, fotbalul continuă să-și spună povestea, ca întotdeauna, într-un mod captivant. Messi a câștigat prima sa Cupă Mondială, așa cum a meritat traiectoria carierei sale. Dragul meu prieten, Mbappé, a marcat patru goluri într-o finală. Ce cadou a fost să urmăresc acest spectacol pentru viitorul sportului nostru. Și nu puteam să nu felicit Marocul pentru campania incredibilă. E grozav să vezi Africa strălucind. Felicitări Argentina! Cu siguranță, Diego zâmbește acum.”

După ce și-a terminat ultima ședință de chimioterapie din 2021, el a spus, alături de o fotografie cu el strângând pumnul: „Am vrut să vă împărtășesc această realizare. La urma urmei, fiecare mică victorie este un motiv de sărbătoare, nu crezi?

Starea lui s-a deteriorat în lunile care au urmat și a intrat și a ieșit din spital înainte de a fi internat la Einstein pe 30 noiembrie.

Pele a devenit superstar prin câștigarea Cupei Mondiale din 1958, marcând șase goluri la turneul din 1958 la vârsta de doar 17 ani. Două dintre aceste goluri au venit în finala împotriva gazdelor, Suedia, inclusiv una dintre cele mai emblematice lovituri ale fotbalului, o aruncare peste fundașul. cu capul și cu volei.

Cariera sa incredibilă este plină de realizări remarcabile. Cel mai remarcabil este singurul jucător care a câștigat trei Cupe Mondiale, triumfând și cu Brazilia în 1962 și 1970. De asemenea, a fost unul dintre primele iconițe sportive negre la nivel mondial.

Născut și crescut în favelele din Tres Coracoes din Minas Gerais, Edson Arantes do Nascimento - a devenit cunoscut sub numele de Pele la școală, se pare din cauza modului în care a pronunțat greșit numele fotbalistului său favorit, Bile - a crescut în sărăcie și a învățat singur. cum să joci fotbal dând cu piciorul în jurul unui ciorap plin cu ziar.

Cu toate acestea, a devenit un talent prodigios, începând cariera la club la Santos, în statul Sao Paulo, la vârsta de doar 15 ani. A început să joace pentru echipa națională a Braziliei la vârsta de 16 ani și a marcat 1.279 de goluri în 1.363 de meciuri. este recunoscut ca un record mondial Guinness, deși această cifră include meciurile amicale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră