Un antreprenor cripto spune că valoarea sa netă a scăzut de la peste 26 de miliarde de dolari la 100.000 de dolari după ce compania sa s-a prăbușit, conform Sky News.
Sam Bankman-Fried a recunoscut că a fost o „lună proastă” după ce FTX sa prăbușit în faliment, lăsând mii de oameni blocați din economiile lor.
Tânărul de 30 de ani, care s-a poziționat cândva drept un salvator pentru firmele afectate, a fost acuzat că a folosit abuziv fondurile clienților și că a mutat 10 miliarde de dolari din companie în secret.
Se raportează că cel puțin 1 miliard de dolari a dispărut.
Vorbind la summitul DealBook al New York Times, domnul Bankman-Fried a insistat că nu a încercat niciodată să comită fraude și s-a declarat „șocat” de modul în care s-a desfășurat criza.
FTX are un nou management în timp ce navighează în faliment, directorul său executiv declarând că nu a văzut niciodată „un eșec atât de complet al controalelor corporative” în timpul carierei sale de 40 de ani.
S-a susținut că fondurile aparținând utilizatorilor FTX au fost amestecate cu fonduri la Alameda Research, o firmă de tranzacționare pe care o conducea și domnul Bankman-Fried.
FTX, o bursă de criptomonede care a funcționat în întreaga lume, sa prăbușit în timp ce comercianții în panică au scos 6 miliarde de dolari din companie în trei zile, după o serie de acuzații-bombă.
Vorbind prin intermediul unei linkuri video din Bahamas, Bankman-Fried a spus că acum nu are „aproape nimic” după eșecul companiei sale și că nu are un singur card de credit funcțional.
El a recunoscut că afacerile sale „au eșuat complet” când a fost vorba de managementul riscurilor și a spus că acest lucru este „destul de jenant în retrospectivă”.
„Orice s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, aveam datoria față de părțile interesate, clienții noștri, investitorii noștri, autoritățile de reglementare din lume, să fac ceea ce este corect”, a adăugat Bankman-Fried.
Deși întreprinzătorul conflictual consideră că utilizatorii americani ar trebui să-și poată primi banii înapoi în totalitate, el a avertizat în alte interviuri că clienții internaționali ar putea primi doar 20% până la 25% din banii pe care i-au blocat în FTX.
O serie de companii din sectorul criptomonedelor s-au prăbușit în ultimele luni, coincizând cu o scădere bruscă a valorii Bitcoin.
Unele companii au fost acuzate că oferă dobânzi la economii care erau pur și simplu prea bune pentru a fi adevărate, în timp ce altele au fost asemănate cu „scheme Ponzi”.
Bahamas a declanșat acum o anchetă penală în circumstanțele în care a murit FTX.