Kovesi cere încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

10 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
Kovesi cere încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor  Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea și referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiției pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputaților, potrivit unui comunicat al DNA. 

PĂUN NICOLAE, care deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene,
- deturnare de fonduri,
- spălare a banilor,
- efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
- cumpărare de influență,
- influențare a declarațiilor,
toate în formă continuată;

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- trafic de influență,
- fals în declarații,
- spălare a banilor,
toate în formă continuată.

Deputatul PSD Mădălin Voicu s-a prezentat, în această dimineață, la Direcția Națională Anticorupție. Potrivit deputatului social-democrat, a fost citat de procurori în calitate de suspect, în urma unui denunț, într-un dosar legat de Partida Romilor. Ancheta în acest caz a început în urmă cu câteva luni, existând suspiciunea de fraudă cu fonduri europene.

"Probabil sunt niște nereguli, niște lucruri pe care ei (procurorii — n.r.) vor să le verifice. (...) Probabil că există o verificare generală, nu numai a organizațiilor romilor, vor să vadă ce au făcut cu banii, unde sunt", a declarat, la sosirea la DNA, Mădălin Voicu. După audiere, Mădălin Voicu le-a spus jurnaliștilor că el nu se pricepe la bani, dar că este dispus să colaboreze pentru ca procurorii să se lămurească.

       Ciţiţi mai multe informaţii în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie: http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7082

”Eu nu umblu cu bani. Când primesc un ban semnez. Legat de ceea ce cercetatează domniile lor, ne vom reîntâlni la o dată stabilită de dumnealor. Toți suntem suspecți de spălare de bani. Prejudiciul nu-l cunosc. Domnul avocat știe mai bine. Nu mă pricep la bani, dacă zici de note, poate mă pricep. Se face o anchetă pe care eu, sincer să fiu, pot s-o înțeleg. Nu e numai la Partida Romilor, se face peste tot. Eu nu vreau să fac speculații. Sunt de acord să fie o colaborare pentru elucidarea unor lucruri și atâta tot. Nu vă luați de mine când vă spun că eu nu le am cu banii.

Înțeleg că sunt incomod prin ceea ce am făcut eu în ultimii 20 de ani în politică. O să mă întorc la meseria mea, acolo unde nu deranjez pe nimeni. Poate doar publicul să nu fie mulțumit de execuțiile mele muzicale”, a spus Mădălin Voicu, la ieșirea din DNA.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră