Jenica Tabacu, directoarea Muzeului ”Iulia Hașdeu” din Câmpina, va fi înmormântată în a doua zi de Crăciun

23 Dec 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Jenica Tabacu, directoarea Muzeului ”Iulia Hașdeu” din Câmpina, va fi înmormântată în a doua zi de Crăciun

Mii de oameni au trecut pragul castelului ”Iulia Hașdeu” din Câmpina datorită ei. Era o femeie frumoasă, puternică, plină de energie, erudită și cu un suflet imens. Jenica Tabacu, directoarea Muzeului ”Iulia Hașdeu” a ales însă să își pună capăt zilelor, lăsând în urmă o imensă durere.

Toți cei care au cunoscut-o, au iubit-o, au apreciat-o și care doresc să-și ia rămas-bun de la Jenica Tabacu pot face acest lucru începând de luni după-amiază (24 decembrie 2018), când trupul ei neînsuflețit va fi depus la Castelul Hasdeu și până miercuri dimineață.

Luni, Castelul va fi deschis până seara, la ora 22.00; marți de dimineață și până seara la ora menționată, iar miercuri, 26 decembrie, de dimineață și până la ora 11.00, când Jenica Tabacu va pleca pe ultimul drum, spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița, unde va avea loc înmormântarea, la ora 12.00, scrie observatorulph.ro.

Jenica Tabacu a fost și va rămâne unul dintre cei mai importanți oameni de cultură ai Câmpinei, un om de valoare, un profesionist desăvârșit.

În urma sa rămân cărți extraordinare, rămâne o muncă titanică, rămâne un Castel care astăzi aparține Câmpinei în primul rând datorită Jenicăi Tabacu. 

Din 1995 şi până în 1998, Jenica Tabacu a fost muzeograf la instituţia de cultură pe care avea să o conducă de la finalul anilor 1990 şi până în prezent.

Aproape toată cariera, Jenica Tabacu s-a axat pe studiul operei şi al vieţii savantului Bogdan Petriceicu Haşdeu, dar nu a ignorat nici activitatea culturală a fiicei acestuia, Iulia.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră