Jeffrey Epstein este de acord să plătească 105 milioane de dolari Insulelor Virgine americane

01 Dec 2020
Jeffrey Epstein este de acord să plătească 105 milioane de dolari Insulelor Virgine americane

Proprietatea lui Jeffrey Epstein a fost de acord să plătească Insulelor Virgine americane mai mult de 105 de milioane de dolari (86,8 milioane de lire sterline) ca parte a unui acord într-un caz de trafic sexual și exploatare a copiilor, conform Sky News.

Ca parte a acordului, proprietatea va plăti, de asemenea, teritoriul SUA jumătate din veniturile din vânzarea Little St James, insula privată a lui Epstein, pe care a cumpărat-o în 1998 și pe care ar fi folosit-o pentru multe dintre crimele sale sexuale.

Va plăti încă 450.000 de dolari (372.000 de lire sterline) pentru a rezolva daunele pe o insulă separată deținută de finanțatorul dezamăgit – NBC citând Departamentul de Justiție al SUA spunând că „a distrus rămășițele structurilor istorice vechi de secole ale muncitorilor înrobiți pentru a le face. loc pentru dezvoltarea lui” acolo.

Acordul - care nu include nicio admitere a faptelor greșite - include restituirea a mai mult de 80 de milioane de dolari (66 de milioane de dolari) în beneficii fiscale pentru dezvoltare economică pe care Epstein și alții le-au „obținut în mod fraudulos pentru a-și alimenta întreprinderea criminală”.

Procurorul general al Insulelor Virgine, Denise George, a declarat într-un comunicat de presă: „Acest acord restabilește credința oamenilor din Insulele Virgine că legile sale vor fi aplicate, fără teamă sau favor, împotriva celor care le încalcă.

„Trimitem un mesaj clar că Insulele Virgine nu vor servi drept refugiu pentru traficul de persoane”.

Într-o declarație raportată de NBC, avocatul patrimonial Epstein, Daniel Weiner, a declarat: „Co-executorii au concluzionat în cele din urmă că decontarea este în interesul patrimoniului, inclusiv al creditorilor și reclamanților săi, pentru a evita timpul, cheltuielile și incertitudinile inerente ale litigii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră