ISU Prahova: Pericolul de explozie în gara Breaza înlăturat. Traficul feroviar oprit. 56 de persoane evacuate!

31 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
ISU Prahova: Pericolul de explozie în gara Breaza înlăturat. Traficul feroviar oprit. 56 de persoane evacuate!

UPDATE: Raed Arafat, secretat de stat, a declarat la Atena 3: "Erau 25 de vagoane dintre care unul singur de fapt a fost cu fum și foc în interior. Pompierii de la început au deconectat o parte dintre vagoane de la vagonul care era cu incendiu. S-a lucrat intens acolo în ultima oră — oră și jumătate. Acum aproximativ 30 de minute au deschis vagonul după ce l-au răcit o perioadă și au reușit să lichideze incendiul. Între timp, noi am evacuat mai multe persoane pe o rază de 800 de metri. Au lucrat la evacuare colegii de la Ministerul de Interne, Poliție, Jandarmerie, dar s-a colaborat inclusiv cu Ministerul Apărării, care a oferit sprijin acolo. La acest moment, pot să spun că nu mai există niciun pericol, iar mesajul nostru către populație este că poate să se întoarcă. Și cei care au fost evacuați la sala de sport din Breaza urmează să fie transportați înapoi acasă la ei".

Un tren cu nitrat de amoniu a fost oprit, marți seara, în stațiile Comarnic și Câmpina  pentru localizarea incendiului, când s-au constatat scurgeri dintr-un vagon care fumega, mai multe persoane din Breaza fiind evacuate pe o rază de un kilometru. 

Incendiul a fost localizat. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, a anunțat că 56 de persoane au fost evacuate pe o rază de un kilometru. Persoanele evacuate  au fost duse cu microbuze și autospeciale ale inspectoratelor București-Ilfov, Brașov, Dâmbovița și IGSU la sala de sport din localitate în vederea cazării.

Incendiul a fost localizat, iar vagonul în cauză a fost decuplat, fiind îndepărtat pericol de explozie, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Peste 70 de pompieri intervin la Breaza, în sprijinul lor intervenind și cei de la ISU Brașov.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că ”au fost sesizate scurgeri de conţinut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Tg. Mureş la Ploieşti Triaj. La aceasta oră trenul este oprit între staţiile Comarnic şi Campina pentru intervenţia ISU şi a reprezentanţilor firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranţă traficul feroviar a fost oprit şi s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina - Comarnic", 

Patru trenuri de călători staţionează în gările Comarnic (15934 şi 14038), Câmpina ( IR 1633) şi Breaza (R 3010).

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră