Cu țara luată înapoi, la alegerile din iarna lui 2014, când toată diaspora clocotea de dorința de a vota eliberarea pentru totdeauna de sub jugul politicianismului , nimic nu ne mai putea sta în cale, poate doar o altă dezamăgire, care să ne afunde la loc.
Klaus Iohannis, văzut de mulți salvarea României, un Arsenie Boca în devenire, era pur, nepătat și provincial.
Timpul a trecut și chiar dacă nu la un nivel geologic, erodarea și-a pus amprenta pe noul președinte al României, așa că din toate calitațile de mai sus, din Iohannis, din păcate, a rămas să mai fie doar ceea ce este: provincial. Și să-mi fie scuzată analogia, prin provincial înțeleg pe cel care s-a ajuns și ține musai să pară altceva decât ceea ce este.
Nu altfel se poate cataloga comportamentul pe care Președintele României a consimțit să-l adopte la câteva ore după ce născuse iarăși speranța in unii concetățeni că drama petrecută în Clubul Colectiv va deveni un nou punct de pornire al nației ce l-a ales, în care statul va fi un contract social cu oameni mai plini de civism, mai puțin pătați de corupție.
Ce-i reproșez domnului Klaus Iohannis este faptul că nu-și prea dă seama că ne reprezintă pe toți, toți românii. Unul sunt și eu, ori eu nu aș fi fost în stare, oricât de mult mi-aș dori să demonstrez poporului că plecat la București, încă îi sunt aproape, să mă fotografiez alături de niște nuntași, la doar câteva ore după ce sufletu-mi plânsese alături tinerii ce-și pierdusera viața sau care luptă, in chinuri, pentru ea.
Deci, noi, românii, după drama petrecută în Colectiv, rămânem zâmbind, la poză, imberb, lângă mirii, nu domnule Președinte Iohannis?
Până la proba concretă că imaginea comentată este o făcătură a rețelei de socializare Facebook, cea care l-a și făcut președinte!
Președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, 31 octombrie 2015, în județul Argeș, pozând cu nuntașii la barajul Vidraru.