Inundații. Un bărbat a fost luat de apa Tazlăului Sărat în timp ce traversa un pod

02 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Inundații. Un bărbat a fost luat de apa Tazlăului Sărat în timp ce traversa un pod

În localitatea băcăuană Orășa s-a înregistrat joi seara, în jurul orei 22,00, prima victimă a căderilor abundente de ploaie de pe parcursul zilei. "Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost luat de apa Tazlăului Sărat în timp ce traversa un podeț amplasat în preajma casei sale. A fost observat de rude, s-a încercat salvarea sa, dar victima a fost luată de fluxul apelor învolburate", a declarat căpitanul Andrei Grecu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău.

Comitetul pentru situații de urgență din comuna băcăuană Livezi a decis evacuarea preventivă a locatarilor din 18 de case situate în satul Poieni, aflat la interferența dintre comunele Helegiu și Livezi, în zona albiei inferioare a râului Tazlăul Sărat, ajuns la cota de inundații.

"Este o evacuare voluntară cerută de oamenii locului ce se simt amenințați de o posibilă revărsare a apei râului. Marea majoritate au anunțat că au plecat pentru a fi găzduiți de rude, iar cei care nu au unde sta în această noapte, aproximativ 5-6, vor fi cazați în localul școlii din Livezi", a precizat Dumitru Nadă, șeful Compartimentului pentru situații de urgență al Prefecturii Bacău. (sursa)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră