Ancheta denunţă pasivitatea platformelor sociale în faţa acestor discursuri a căror difuzare pare să se intensifice, ca şi partidele extremiste care le promovează, scrie fr.sputniknews.com.
”Internetul a reprezentat un salt calitativ pentru multe lucruri, inclusiv pentru difuzarea de discursuri de ură”, a explicat în timpul unei conferinţe de presă Miguel Pajares, coordonatorul studiului.
Acest antropolog este unul dintre cercetătorii care au realizat un studiu la comanda Universității din Barcelona în cadrul proiectului PRISM al Uniunii Europene, destinat luptei contra acestui fenomen.
Discursurile rasiste şi pline de ură sunt din ce în ce mai frecvente pe internet, mişcările care au făcut apologia acestora profitând de absenţa unor acțiuni în justiţie pentru a-şi difuza aici mesajele, afirmă studiul.
Cei care au realizat studiul au întrebat 150 de utilizatori ai rețelelor de socializare, magistrați și polițiști și au descoperit că în majoritatea cazurilor, victimele nu denunță afirmațiile incriminate.