Guvernul va introduce o formă de ajutor de stat pentru firmele din domeniul HoReCa VIDEO

08 Noi 2020
Guvernul va introduce o formă de ajutor de stat pentru firmele din domeniul HoReCa VIDEO

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, pentru B1 TV, că România e singura țară care a crescut investițiile publice în vreme de criză economică.

Acesta precizat că firmele românești au avut mai puțin de suferit de pe urma crizei COVID-19 decât alte companii, deoarece Guvernul a venit în sprijinul lor cu mai multe măsuri.

Orban a susținut că sectorul HORECA a fost puternic afectat, dar Guvernul pregătește o schemă de ajutor pentru el: „Zona HORECA a fost foarte afectată, dar și aici, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care e deja folosită în două țări europene. E schemă prin care compensezi 20% din pierderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la 2019. Se dau bani efectiv. 20% din cifra de afaceri. Prin Ministerul Economiei, care are și turismul. Noi deja pregătim actul normativ. Vom face solicitare către Comisia Europeană, pentru că orice formă de ajutor de stat trebuie aprobată anterior de CE, că altfel, dacă le dai bani companiilor și schema nu e aprobată, companiile trebuie să dea banii înapoi”.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră