Guvernatorul DeSantis pune tunurile pe administrația Biden: cere investigarea vaccinurilor Covid-19

14 Dec 2022
Guvernatorul DeSantis pune tunurile pe administrația Biden: cere investigarea vaccinurilor Covid-19

Guvernatorul Ron DeSantis a cerut marți Curții Supreme din Florida să constituie un juriu care să investigheze „greșelile” legate de vaccinurile Covid-19, inclusiv răspândirea de afirmații false și înșelătoare cu privire la eficacitatea dozelor, anunță Politico.

Majoritatea comunității medicale, inclusiv Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, FDA și Johns Hopkins, au subliniat că vaccinul Covid este sigur și eficient în prevenirea virusului și protejarea împotriva simptomelor grave.

Dar DeSantis a spus în timpul unei conferințe în direct cu chirurgul Joseph Ladapo din Florida că este împotriva legii din Florida să inducă în eroare publicul, mai ales când vine vorba de siguranța medicamentelor. El a căutat să submineze eficacitatea vaccinului împotriva Covid-19 și a susținut că producătorii de vaccinuri precum Moderna au făcut avere în timpul pandemiei.

„Cred că oamenii vor adevărul. Cred că oamenii vor responsabilitate”, a spus DeSantis. „Trebuie să faci o investigație amănunțită a ceea ce s-a întâmplat cu dozele.”

Într-o petiție adresată Curții Supreme de stat prin care cere să se numească marele juriu, administrația DeSantis a spus că „industria farmaceutică are o istorie de a induce publicul în eroare pentru câștiguri financiare”, iar marele juriu va investiga „dezvoltarea, promovarea și distribuirea vaccinuri menite să prevină infecția, simptomele și transmiterea cu COVID-19.”

Anunțul lui DeSantis a fost cel mai recent dintr-un război în curs între administrația sa și administrația Biden – și comunitatea medicală extinsă – cu privire la pandemie. DeSantis și-a construit o reputație națională luptând împotriva măsurilor legate de Covid, cum ar fi cerințele de vaccinare sau școlile care ordonă elevilor să poarte măști. Administrația Biden nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Alături de chirurgul său general, DeSantis a respins vaccinurile pentru copiii mici chiar și după ce FDA a dat aprobarea pentru vaccinurile pentru copiii sub 5 ani. Florida a fost singurul stat din țară care nu a aprobat vaccinuri pentru copii înainte de procedura accelerată a FDA.

Ca răspuns la DeSantis, Sharon J. Castillo, purtătorul de cuvânt al Pfizer, a scris într-un e-mail că vaccinul Pfizer a fost aprobat de agențiile de reglementare din întreaga lume.

„Aceste autorizații se bazează pe o evaluare solidă și independentă a datelor științifice privind calitatea, siguranța și eficacitatea, inclusiv studiul nostru clinic de fază a treia”, a scris Castillo. „Datele din studiile din lumea reală completează datele din studiile clinice și oferă dovezi suplimentare că vaccinul oferă protecție eficientă împotriva bolilor severe.”

Oficialii de la Moderna nu au răspuns la aceste afirmații.

În timpul întâlnirii, Ladapo a anunțat și crearea Comitetului de integritate în sănătate publică, care va oferi publicului îndrumări cu privire la opțiunile de tratament pentru Covid. Comitetul va critica, de asemenea, îndrumările publicate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

„Oamenii simt că sunt obligați să respecte îndrumările CDC”, a spus Ladapo în timpul discuției. „Vom emite recomandări care au sens și sunt valide științific.”

Ladapo a anunțat, de asemenea, că intenționează să lanseze un studiu asupra persoanelor care au murit de probleme cardiovasculare după ce au primit vaccinul. Ladapo a lansat un studiu în octombrie care analizează problemele cardiace și vaccinul, care a fost criticat de mulți din comunitatea medicală pentru lipsa de dovezi și analize. Acest studiu va include coordonarea cu cele 25 de birouri regionale ale examinatorilor medicali și Universitatea din Florida și va determina dacă oamenii au murit din cauza complicațiilor cardiace generate de vaccin.

DeSantis și Ladapo au început recent să se concentreze asupra vaccinurilor ARNm produse de Pfizer și Moderna. Ambele produse au trecut prin procesul de aprobare stabilit de autoritățile federale de reglementare în domeniul sănătății, iar Ladapo a avertizat că a pune o astfel de grabă asupra științei este periculos. El a fost unul dintre cei peste 20 de experți medicali care au semnat o petiție în iunie 2021 prin care cereau CDC să nu acorde autorizația finală celor două vaccinuri, pe care agenția federală le-a respins.

Ladapo declarat că pacienții prezintă acum povești despre complicații grave legate de unul dintre cele două vaccinuri ARNm. Ofițerul de poliție pensionat din Pensacola, Steve Ordonia, a spus grupului că a început să se confrunte cu dureri articulare și musculare grave la scurt timp după ce a primit o injecție de rapel la începutul acestui an. A fost dus de mai multe ori la spital înainte de a începe să dea vina pe vaccin.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră