Guru Bivolaru vine acasă, francezii au decis extrădarea

08 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Guru Bivolaru vine acasă, francezii au decis extrădarea

Magistrații francezi au decis că liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, poate fi extrădat în România, însă decizia poate fi atacată cu recurs, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne. "Așteptăm să treacă cele cinci zile în care el poate face recurs, ar fi ultima pronunțare, la un for superior, acolo se va decide dacă se face sau nu se face extrădarea în România. Dacă se va decide să fie extrădat, prin cei de la Urmăriri, prin Interpol, va fi adus într-o formă sau alta în țară și va fi încarcerat, va fi pus în executare mandatul".

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost prins pe 26 februarie în Franța, pentru prinderea acestuia Poliția Română colaborând cu autoritățile franceze. Bivolaru a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră