Gabriela Firea s-a întâlnit cu politicianul american William Payne. Care au fost principalele teme de discuție

01 Noi 2023
Gabriela Firea s-a întâlnit cu politicianul american William Payne. Care au fost principalele teme de discuție

Fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, a avut o întâlnire cu William Holland Payne, politician și avocat american, contraamiral în retragere al Marinei SUA. 

Întâlnirea dintre cei doi a fost generată de un eveniment fericit din viața fostului ministru român. Conform propriilor declarații, politicianul american este ”unchiul Evei - Emilie, soția băiatului meu cel mare. Am avut bucuria să-l avem printre invitați la cununia civilă și logodnă.”

Principalele teme de discuție au fost: 

”Când ai în față un US Navy Seal, amiral în retragere și fost senator în Senatul statului american New Mexico, te gândești în primul rând la rezistență, disciplină și organizare. Însă, cea mai importantă lecție pe care o primești este despre munca în echipă și despre a fi devotat oamenilor, despre a rămâne cald și uman, în ciuda experiențelor profesionale care ne călesc.

Am fost interesată de experiența sa politică, tocmai pentru că sistemul din SUA este diferit de cel românesc. William a fost republican whip, în Senatul American, adică acel membru al grupului a cărui responsabilitate este păstrarea disciplinei de vot.

Am ajuns, din nou, la importanța echipei, la puterea ei în politică. Și în SUA, orice proiect, oricât de bun ar fi, poate fi realizat doar în echipă.

Am vrut să știu, în acest moment complicat la nivel global, dacă valorile Americii vor triumfa. Răspunsul a fost scurt, rapid și ferm : merită să lupți pentru toleranță, libertate, democrație și pentru drepturile omului, iar societatea americană, cu toate provocările sale mari din acest moment, este o societate care are capacitatea de a găsi resurse să depășească dificultățile.

Sunt recunoscătoare că am putut discuta cu un om care înțelege altfel contextul geopolitic al Europei și în particular al României în această regiune marcată de provocări istorice, ce revin ciclic.”

Concluzia Gabrielei Firea aduce o notă de optimism asupra viitorului țării în vremuri atât de tulburi și complicate: ”România este un partener solid și de valoare al Statelor Unite, iar legăturile sunt puternice și depășesc provocările.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră