Gabriela Firea: Între orele 19:00 și 20:00, un interval critic în București

20 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Gabriela Firea: Între orele 19:00 și 20:00, un interval critic în București

Primarul general Gabriela Firea anunță că între orele 19:00 și 20:00 este un interval critic pentru București, viteza vântului la rafale ajungând, potrivit ANM, la 55 -65 km pe oră. Mai expusă este zona de nord-est a Capitalei: Băneasa, Colentina, Tei. 

De asemenea, primarul general îi roagă pe bucureșteni să se informeze doar din surse oficiale și să facă abstracție de mesajele toxice lansate pe rețelele de socializare.

"În ultimele ore s-a propagat pe rețelele de socializare un mesaj care transmite informații false, toxice, neadevărate, potrivit cărora eu sau instituția Primăriei Capitalei tăinuim informațiile foarte utile bucureștenilor, în sensul în care fenomenele meteo din această seara ar fi mult mai grave decât s-a anunțat azi dimineață la Comandamentul organizat la PMB. Vreau să îi rog pe bucureșteni să citească și să se informeze doar din surse oficiale, să nu dea crezare acestor mesaje toxice care au fost transmise pe rețele de socializare. Mai mult decât atât, având în vedere că este un fapt foarte grav, voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit aceste informații false deoarece Codul penal are articol care se referă clar la această situație — și anume răspândire de informații false, informații care pot să aducă haos sau pot să aducă panică în rândul cetățenilor din București. Aceștia nu au niciun motiv să aibă o stare de neliniște sau să considere că nu le difuzăm toate informațiile, deoarece repet acum ce am spus și dimineață: avem informații de la ANM, acestea arată și s-au confirmat și cu câteva minute înainte — Codul galben de rafale de vânt și vijelie se menține, nu sunt elemente pentru a trece la Codul portocaliu. După ora 17,00 va debuta acest fenomen", a avertizat Gabriela Firea, miercuri, într-o conferință de presă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră