Frumuseţea din spatele scuturilor şi a căştilor. Laura Epuraş, singura femeie jandarm călare din România

10 Noi 2017 | scris de Maria Liliana Osca
Frumuseţea din spatele scuturilor şi a căştilor. Laura Epuraş, singura femeie jandarm călare din România

Reprezintă frumuseţea din spatele scuturilor şi a căştilor. Cu casca trasă pe ochi, bine acoperite, gata de orice misiune, oricât de complicată ar fi, şi iubind cu pasiune ceea ce fac. Laura Epuraş, prima şi singura femeie jandarm călare din România, pe care am întâlnit-o şi căreia o să-i aflaţi şi dumneavoastră povestea- reprezintă un adevărat paradox.

Înaltă, elegantă, radiantă, directă în discuţii, Laura se transformă parcă atunci când vorbeşte despre misiunile la care participă - de la meciuri de fotbal până la proteste- susţinând cu tărie că atunci când îşi bagă părul lung şi blond sub cască şi se urcă iapa ei, partenera de intervenţii, devine o cu totul altă persoană.

Povestea Laurei Epuraş a început de la nouă ani. Atunci, a fost dusă la călărie de către tatăl ei, în ciuda protestelor mamei care voia ca fiica ei să facă dansuri. Iubirea pe care o poartă acestor frumoase animale a ajutat-o pe Laura să îmbine utilul cu plăcutul. Alături de partenerii ei, caii, ţine în frâu suporterii scandalagii de pe stadioanele de fotbal şi desfăşoară misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice. Microbiştii puşi pe ceartă rămân muţi de uimire, dar şi de admiraţie uneori, atunci când văd o fată cu părul blond, călare pe un cal alb.

Laura Epuraş este comandant de grupa si are în subordine şapte barbaţi. Deşi este femeie într-o lume extrem în care bărbaţii deţin supremaţia, Laura Epuraş susţine că nu s-a simţit niciodată  veriga-slabă, aşa cum au tendinţa să o vadă anumite persoane atunci când văd la misiune o femeie. 

,,Hai acolo, că-i femeie. La intervenţie trebuie să-mi prind părul sub cască. Nu pot să-mi scot mănuşile, pentru că mă văd că sunt fată. Aveam părul lung până la brâu, dar m-am tuns în 2006, după meciul Dinamo-Steaua. La intervenţie, mi-a ieşit părul din cască şi tot grupul ăla de o sută şi ceva de persoane a venit unde eram eu cu doi colegi. ,,Din cauza ta ne-am luat bătaie,,, mi-au zis", susţine Laura.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră