Campania “Frontieriştii”, preluată de presa internațională

26 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Campania “Frontieriştii”, preluată de presa internațională


Este vorba despre Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa, care a dat publicităţii azi primul articol din campania noastră, tradus în italiană şi engleză. Este vorba despre articolul intitulat „FRONTIERIŞTII. Cum fugeau românii de comunism şi cine le-a frânt aripile”, publicat la 16 martie 2016 de site-ul nostru.
Vor mai urma şi alte articole din cadrul campaniei noastre, căci poveştile de la graniţele României comuniste au ecou în mai multe ţări.
Mii de cetăţeni ai lumii libere provin din România comunistă, căci au îndrăznit să înfrunte moartea sau privarea de libertate pentru a ajunge să trăiască într-o ţară care să le permită să gândească liber, să se deplaseze unde doresc, să muncească cinstit şi să îşi câştige existenţa cu demnitate.
Din păcate, subiectul frontieriştilor României comuniste, cum au fost denumiţi aceşti temerari, este încă tabu pentru România democrată. Căci România ar trebui să îşi asume trecutul, aşa cum a fost el, cu relele lui, şi să îşi numere morţii de la graniţe, să le recunoască celor care au stat în temniţe pentru că au îndrăznit să treacă graniţele fraudulos caracterul politic al detenţiei şi să condamne cu tărie un regim abuziv şi dictatorial care nu îşi apăra graniţele doar de ameninţări externe, ci de propriii cetăţeni, pe care îi ţinea cu forţa în ţară.

VERSIUNEA ÎN ITALIANĂ A ARTICOLULUI, AICI:

Romania socialista: morire alla ricerca della libertà

VERSIUNEA ÎN ENGLEZĂ A ARTICOLULUI, AICI:

Fleeing Romanians: Who Clipped Their Wings in Mid Flight?

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră