De asemenea, Radu Cristian Roșca zis "Roșca" a primit 12 ani închisoare, iar Eugen Preda a fost condamnat la 12 ani și 9 luni, în urma contopirii pedepselor primite în alte dosare. Cei doi sunt liderii clanului "Sportivilor"
Pedepse cu executare au primit și alți interlopi implicați în acest dosar: Adrian Lucian Preda (fratele lui Eugen Preda) — 9 ani și 6 luni, Stoica Alexandru Ionuț — 12 ani, Andrei Cristian Bădulă — 10 ani și 6 luni, Ion Gheorghe Ramiro- 9 ani și 6 luni, Mircea Emil Băluț — 9 ani și 6 luni, Gabriel Robert Bușă — 8 ani, Nicușor Dumitrescu — 8 ani și 6 luni, Marian Sîrbu — 5 ani, Gigi Daniel Chiraș — 6 ani, Vasile Alexandru Răzvan — 8 ani, Adrian Răducu Bică — 7 ani și 6 luni, Ion Dănuț — 8 ani și 2 luni, Remus Petrică Dincă — 4 ani, Nicholas Vitto Niculae — 4 ani, Lelu Florea — 5 ani închisoare, Cornel Schuster-3 ani și 9 luni, Dinu Alexandru — 5 ani, Florian Dragomir — 4 ani și 6 luni, Cătălin Ion Părpălea — un an și 10 luni, Emil Gabriel Iordache — 3 ani și 9 luni, Fardin Amet — 4 ani închisoare, Amet Ridivan — 6 ani și 8 luni, Amet Metin — un an și 10 luni.
Alți interlopi au primit pedepse cu suspendare: Nuțu Mario Balint (fiul lui Sile Cămătaru) — 3 ani, Ion Mihai Tonciu — 3 ani, Petre Robert Florian — 3 ani, Robert Dan Costandache — 2 ani și opt luni, Dragoș Florin Broșteanu — un an și 3 luni, Geanina Narcisa Barbu — 2 ani, Costel Valentin Danciu — 8 luni, Constantin Frangulea — 8 luni, Cosmin Vidin — 8 luni, Marian Bucur — un an și 5 luni, Cristian Stoian — un an și 10 luni, Ionuț Viorel Toader — un an și 10 luni, Carani Amet — un an și 2 luni, Amet Amet Regep — 3 ani, Gabriel Gheorghe Borugă — 3 ani, Daniel Puiu Stancu — un an și 8 luni, Răzvan Mihai Breslașu — un an, Gheorghe Gricomu — un an. De asemenea, au fost achitați sau a încetat procesul penal în cazul Luizei Gabriela Dragne, Dragoș Pandele, Eugen Pîrvan, Daniel Giuglea, Constanței Amet.
DE CE SUNT ACUZAŢI CEI MAI TEMUŢI INTERLOPI
Frații Ion Balint zis "Nuțu Cămătaru" și Vasile Balint zis "Sile Cămătaru", precum și liderul clanului "Sportivilor", Radu Cristian Roșca zis "Roșca", au fost trimiși în judecată în iulie 2013, alături de alți 51 de interlopi, pentru săvârșirea de infracțiuni de violență. Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme două dintre cele mai importante grupări infracționale constituite pe raza municipiului București și a județului Ilfov.
Grupările infracționale organizate, cunoscute sub denumirile "Cămătarii" și "Sportivii", erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență — șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept.
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spațiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directă punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.
În februarie 2013, aflaţi in arest preventiv pentru infracţiuni de crimă organizată, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru au rămas fără patru lei şi doi urşi, animalele sălbatice crescute în grădina zoologică improvizată din Ferentari pe care Nuţu le adora şi le hrănea. După o desfăşurare impresionantă de forţe, animalele au fost duse la Grădina Zoologică Bucov, din Galaţi.
În multe cazuri,interlopii obișnuiau să dea bani cu camătă, iar apoi își amenințau victimele care nu plăteau la timp, terorizându-le. De-a lungul timpului, clanul a fost suspectat că ar fi torturat mai multe persoane, ameninţându-le că vor fi aruncate în cuşca leilor.
PERICULOŞI, DAR LIBERI
În 6 mai 2015, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Sile Cămătaru din arest preventiv şi plasarea lui în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de proxenetism. În 4 noiembrie 2014, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost eliberat din arest, după ce instanţa supremă a decis ca el să fie judecat în arest la domiciliu, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt judecaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii. Nuţu Cămătaru a stat în arest din februarie 2013 până în noiembrie 2014. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti. Şi Sile Cămătaru a fost arestat preventiv în acest dosar, din 23 februarie 2013 până în 12 noiembrie 2013, când a fost eliberat. Ulterior, el a fost arestat preventiv în cel de-al doilea dosar, în care este acuzat de proxenetism.
NUŢU CĂMĂTARU A PLECAT PE CAL DE LA JILAVA
Pe 9 iunie 2010, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a ieşit din Penitenciarul Jilava. La poarta închisorii, acesta a plecat încălecând pe unul din cei trei cai preferaţi cu care l-au aşteptat fiul său şi alţi apropiaţi. Imediat după ce a ieşit pe poarta penitenciarului, Nuţu Cămătaru a mers la calul pe care l-au adus fiul şi apropiaţii acestuia. În momentul în care a vrut să încalece, calul s-a speriat, iar Nuţu Cămătaru s-a dezechilibrat uşor. Apoi, ajutat de angajatul care se ocupa de cei trei cai, Nuţu Cămătaru a încălecat şi a plecat, însoţit de fiul său, aflat pe un alt cal.
Apropiaţii lui Nuţu Cămătaru au adus în cinstea evenimentului mai mulţi porumbei, pe care i-au eliberat când a ieşit acesta din penitenciar. Nuţu Cămătaru nu a vorbit cu nimeni, nici măcar cu apropiaţii care îl aşteptau la poarta penitenciarului. Ion Balint, fiul său şi angajatul care se ocupa de cei trei cai au plecat călare, urmaţi de o coloană de jurnalişti. Nuţu Cămătaru a stat şase ani în închisoare, pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată. Fratele acestuia, Sile Cămătaru a fost eliberat pe 19 decembrie, 2011, cu şase ani şi jumătate înainte de termen, pentru „bună purtare“.
În aprilie 2008, fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale lor au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la începutul lunii martie 2007, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat într-un caz amplu de crimă organizată în care fratele său a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.
FRAŢII CĂMĂTARU, CRIMĂ ŞI PEDEAPSĂ
Fraţii Vasile şi Ion Balin, cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost condamnaţi iin februarie 2009 de către Tribunalul Capitalei, la 15 ani de detenţie şi, respectiv, 13 ani, pentru infracţiuni cu violenţă, acestea fiind noi pedepse primite de cei doi interlopi, încarceraţi pentru fapte similare. Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea cămătarilor Vasile Balint la 15 ani de închisoare, a lui Ion Balint la 13 ani de închisoare şi a lui Silviu Dudiţă, zis Fluturică, la 12 de ani de încarcerare. De asemenea, sora fraţilor Cămătaru, Angela Stoica, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, iar Bogdan Rohat a fost condamnat la zece ani de detenţie. Ceilalalţi 25 de inculpaţi din această grupare au primit pedepse cuprinse între 5 şi 7 ani de închisoare.
Alte trei persoane, Gheorghe Şamic, Alexandru Iacob, dar şi mama celor doi fraţi Cămătaru, Smaranda Stoica - zisă Mimi Cămătăreasa - au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. Într-un alt dosar, în 4 martie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Vasile Balin, zis Sile Cămătaru, la 15 ani de închisoare pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism.