Fost șef al serviciilor secrete: Megan și Harry s-au confruntat cu amenințări deosebit de grave

30 Noi 2022
Fost șef al serviciilor secrete: Megan și Harry s-au confruntat cu amenințări deosebit de grave

Meghan, ducesa de Sussex și soțul ei, Prințul Harry, s-au confruntat cu amenințări „dezgustătoare și foarte reale” din partea extremiștilor de dreapta, a declarat un fost șef al poliției antiterorism, anunță CNN.

Într-un interviu acordat marți pentru canalul britanic Channel 4 News, Neil Basu a spus că amenințările împotriva lui Meghan sunt suficient de grave și credibile încât autoritățile au desemnat echipe care să le investigheze.

„Dacă ai fi văzut lucrurile care au fost scrise și le-ai fi primit... te-ai simți amenințat tot timpul”, a spus Basu, care a fost responsabil cu protecția regală în perioada în care a fost la Poliția Metropolitană.

„Oamenii au fost urmăriți penal pentru aceste amenințări”, a spus fostul comisar asistent al Met.

De când știrile despre relația ei cu Prințul Harry au apărut în 2016, Meghan a fost supusă unor critici dure din presa britanică. În special, tabloidele din Marea Britanie s-au confruntat cu acuzații că acoperirea lor negativă a lui Meghan a alimentat atacuri rasiste împotriva ei.

Hărțuirea rasistă de pe rețelele de socializare a devenit atât de intensă în timpul primei ei sarcini încât personalul regal a fost pus în alertă maximă, întărindu-și propria prezență digitală pentru a filtra comentariile de ură, inclusiv utilizarea cuvântului n și a emoji-urilor de arme și cuțite.

Cuplul a spus că abuzul rasial cu care s-a confruntat Meghan a fost un factor major care i-a determinat să se mute în Statele Unite și să se retragă ca membri seniori ai familiei regale.

În interviul-bombă al cuplului cu Oprah Winfrey de anul trecut, Prințul Harry a spus că a simțit că palatul nu face suficient public pentru a combate abuzurile rasiale continue din presă.

Harry se află în prezent într-o dispută legală cu Ministerul de Interne cu privire la aranjamentele de securitate ale familiei atunci când vizitează Marea Britanie.

Meghan, Ducesa de Sussex și Prințul Harry, Ducele de Sussex participă la Serviciul Național de Ziua Recunoștinței de la Catedrala St Paul, pe 03 iunie 2022, în Londra, Anglia. Jubileul de platină al Elisabetei a II-a este sărbătorit între 2 iunie și 5 iunie 2022, în Regatul Unit și Commonwealth, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare de la aderarea reginei Elisabeta a II-a la 6 februarie 1952.
Palatul Buckingham termină raportul despre gestionarea acuzațiilor de hărțuire pe Meghan -- dar nu va spune ce este în el
Amenințările la adresa cuplului regal au venit pe fondul unei creșteri a extremismului de dreapta în Marea Britanie, potrivit lui Basu.

Basu a spus în interviul său că, în timpul mandatului său, terorismul de extremă dreaptă a fost amenințarea cu cea mai rapidă creștere cu care se confruntă țara, trecând de la 6% din volumul de muncă al departamentului de contrateroism în 2015 la peste 20% la momentul plecării sale mai mult de un cu un an în urmă.

Basu, care este de rasă mixtă, a spus că consideră că Ministerul de Interne trebuie să facă mai mult pentru a combate rasismul instituțional.

„Am fost singura față non-albă ca ofițer șef de foarte mult timp”, a spus el. „Nu cred că Ministerului de Interne îi pasă deloc de acest subiect.”

Ministerul de Interne a declarat într-o declarație pentru CNN că ministrul britanic de interne Suella Braverman se așteaptă ca forțele de poliție din țară „să adopte o abordare de toleranță zero față de rasism la locul lor de muncă”.

„Presăm în mod activ pentru o schimbare culturală în poliție, inclusiv printr-o revizuire țintită a concedierilor de poliție pentru a ne asigura că ofițerii care nu sunt apți să servească pot fi îndepărtați rapid”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră