Primarii de sectoare au primit misiunea să găsească terenuri pentru parcări

27 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Primarii de sectoare au primit misiunea să găsească terenuri pentru parcări

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că vor fi identificate spații pe care să poate fi amenajate parcări, edilul apreciind în acest context că proiectul privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este inoportun în acest moment deoarece există șoferi care nu au unde să își lase autoturismele.

"În ce privește lipsa parcărilor în Capitală, atât PMB cât și primăriile de sector vor identifica terenuri care să poată să fie amenajate ca parcări, având în vedere faptul că parcările supraterane necesită un timp de așteptare, un an de zile cel mai puțin, pentru a fi construite", a precizat edilul.

Firea a subliniat că aceste parcări nu vor fi amenajate "sub nicio formă" pe spații verzi, menționând că există terenuri nefolosite, fără vegetație, care au devenit chiar spațiu pentru depozitarea deșeurilor. Vor fi utilizate terenuri care se află fie în proprietatea CGMB, fie a consiliilor locale.

Firea a menționat că în urma discuției cu primarii de sectoare s-a decis demararea unui program de semaforizare inteligentă pentru evitarea blocajelor în intersecții. "Aceasta este o necesitate, nu un moft, având în vedere faptul că sunt foarte multe situații în care doar prin simpla reglare a semafoarelor se poate fluidiza traficul din Capitală", a precizat ea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră