Fenomenul Ronaldo scrie istorie din nou: a marcat goluri în 5 Campionate Mondiale

25 Noi 2022
Fenomenul Ronaldo scrie istorie din nou: a marcat goluri în 5 Campionate Mondiale

Fanii care se îndreptau spre meciul Portugalia-Ghana s-ar fi așteptat la o performanță principală de la Cristiano Ronaldo.

Și a livrat în mod corespunzător la Stadionul 974, care i-a văzut pe suporterii Portugaliei plecând zâmbind, iar fanii Ghanei au plecat cu o idee a ceea ce ar fi putut fi, conform BBC.

Spectatorii au asistat la istorie, când Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, a devenit primul om care a marcat la cinci Cupe Mondiale FIFA diferite, deoarece o victorie cu 3-2 asupra Ghanei le-a oferit campioanelor europene din 2016 începutul perfect al acestui turneu.

Scopul și rezultatul vor fi o distragere binevenită de la problemele din afara terenului care i-au întunecat pregătirea lui Ronaldo la turneu.

El a fost usturator cu Manchester United și cu managerul Erik ten Hag într-un interviu pentru TalkTV săptămâna trecută și, ulterior, a părăsit clubul prin „acord reciproc”.

"A fost o săptămână care termină capitolul, e închis. Am câștigat și am putut ajuta echipa - restul nu contează", a spus Ronaldo după meci.

„Acesta a fost un moment frumos, a cincea mea Cupă Mondială,

„Am câștigat, am început pe picior bun și este o victorie foarte importantă. Primul meci este crucial în aceste turnee.

A fost un singur om pe care mulți dintre cei 42.600 de oameni au venit să-l vadă în Doha.

Coborând din metrou la stația Ras Bu Aboud, în afara solului, o mamă, un fiu și o fiică aveau cu toții tricouri cu „Ronaldo 7”, băiatul spunând că este „preferatul meu”.

Chiar în afara turnichetelor, suporterii se adunau și făceau poze cu câțiva alergând și recreau celebra sa sărbătoare „Siu”.

Ronaldo a primit o urale asurzitoare când și-a condus echipa să se încălzească înainte de meci și numele său a primit cele mai puternice ovații când a fost citită foaia Portugaliei.

În timp ce partea s-a aliniat pentru imnul național, camera a filmat spre Ronaldo - primul bărbat care s-a aflat în formație - și acesta a părut destul de emoționat în timp ce cânta „A Portuguesa”, cu lacrimi umplându-i ochii.

Solistul, care mai devreme ratase două ocazii mari și avea un gol exclus, și-a văzut momentul cel mare venind în repriza secundă.

Cu fundașul Southampton, Mohammed Salisu, în prezență apropiată, Ronaldo a lovit puntea, iar arbitrul american a arătat spre fața locului, pe care l-a transformat cu aplomb.

Ronaldo s-a îndreptat spre steagul de la colț pentru a-și realiza celebra sărbătoare, sărind și învârtindu-se cu „Siuuuu” răsunând în jurul stadionului.

Seful Portugaliei, Fernando Santo, a declarat: „Unul dintre cei mai buni jucători din lume, unul dintre cei mai buni jucători din istorie.

"Cristiano Ronaldo este un fenomen, o legendă ca mulți dintre cei care au venit și au plecat înainte. Peste 50 de ani vom continua să vorbim despre el."

Ronaldo a primit ovație în picioare când a fost înlocuit de Goncalo Ramos cu trei minute rămase și a privit îngrozit cum Osman Bukari din Ghana a marcat pentru Ghana și a sărbătorit.

Ronaldo a devenit al doilea cel mai în vârstă jucător care a marcat la Cupa Mondială (37 de ani, 292 de zile), în urma lui Roger Milla în 1994 pentru Camerun (42 de ani, 39 de zile).

Dar acest record îl poate scăpa, deoarece va avea doar 41 de ani până va avea loc următorul turneu în 2026.

Ronaldo este al treilea jucător care a fost cel mai bătrân și cel mai tânăr marcator al unei țări la Cupa Mondială, alături de croația Ivica Olic și danezul Michael Laudrup.

Inclusiv Cupele Mondiale și Euro, Ronaldo a marcat acum la 10 turnee majore consecutive.

„Ronaldo ar fi venit la această Cupă Mondială având în vedere recordul [de punctaj în cinci turnee]”, a declarat fostul coechipier al Portugaliei, Jose Fonte, pentru BBC Radio 5 Live.

„Recordurile îl urmăresc și sunt sigur că va fi extrem de mândru să marcheze în cinci Cupe Mondiale.

"Este un mare merit pentru atenția sa la detalii, profesionalismul său și felul în care are grijă de sine. Este o mare realizare pentru el și pentru Portugalia."

Mijlocașul portughez Ruben Neves a adăugat: „Este Cristiano, toată lumea îl cunoaște. Este cel mai bun jucător din lume.

„Este foarte motivat, este foarte concentrat pe echipa națională și suntem foarte norocoși să-l avem alături de noi pentru că încă ne poate ajuta foarte mult”.

Ronaldo nu i s-ar fi oferit ocazia să-și înscrie golul istoric dacă arbitrul ar fi decis că Salisu a jucat mingea sau ar fi intervenit arbitrul asistent video.

Niciunul nu l-a salvat Ghana, lăsându-l pe șeful Otto Addo să fugă după aceea.

El a spus pentru BeIN Sports: "Arbitrul a dat un penalty care nu a fost un penalty - toată lumea a văzut asta. De ce? Pentru că este Ronaldo sau așa ceva?"

Întrebat de un jurnalist în conferința de presă de după meci dacă s-a dat penalty pentru că Ronaldo este un superstar, Addo a răspuns: „Întreabă arbitrul.

"Nu am nicio dovadă dacă ar fi decis altfel pentru altcineva. A fost un contact de jucători. Nu știu ce făceau, VAR nu a fost atent?

„Arbitrul nu a fost în favoarea noastră astăzi”.

Fostul fundaș al Angliei Matt Upson a numit-o „o scufundare” la BBC Radio 5 Live, adăugând: „Există un mic contact, dar nu este suficient acolo pentru a-l doborî cu siguranță?”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră