NEGUSTORIE CU MOARTEA, la Nisa. Un tânăr britanic a surprins ULTIMELE CLIPE ale șoferului ucigaș (VIDEO)

15 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
NEGUSTORIE CU MOARTEA, la Nisa. Un tânăr britanic a surprins ULTIMELE CLIPE ale șoferului ucigaș (VIDEO)

Pe asfalt, martor al masacrului și terorii prin care au trecut sute de bărbați, femei și copii, puteau fi văzute sandale, sticle sparte, scaune și mese răsturnate, urme de sânge și multe alte obiecte ale oamenilor care au fugit din calea camionului ce încerca să-i strivească.

Ziarul italian Corriere della Sera scrie că turiștii, îngroziți, părăsesc Nisa, în timp ce sute de jurnaliști sosesc aici din toată lumea ca să afle noi detalii legate de tragedia din Franța.

"Suntem foarte speriați de tot ce s-a întâmplat și vom pleca la Paris cu trenul", mărturisește o turistă înspăimântată.

Mii de dolari pentru imagini cu ultimele clipe de viață ale atacatorului

După masacrul de pe Promenade des Anglais, toate televiziunile de știri au început să vâneze imagini cu bărbatul care a intrat cu camionul în mulțimea adunată pentru focul de artificii de 14 iulie.

Nu foarte departe de locul unde, cu câteva ore înainte, tunisianul de 31 de ani curma viețile a 84 de oameni, în holul hotelului Mercure un tânăr britanic vinde un material video în care sunt surprinși agenții de poliție care trag focuri de armă în șoferul camionului alb.

În imagini se vede cum atacatorul cade pe volan, în urma tirurilor poliției franceze.

Negocierea pentru video începe de la 15.000 de euro, însă nimeni nu oferă această sumă. Cifra cade până la 5.000 de euro, bani pe care îi oferă o televiziune americană.

Presa franceză scrie că autorul atentatului de la Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouij Bouhlel de presa franceză.

Teroristul de la Nisa are un copil de trei ani, este şofer de camion de profesie, și era cunoscut forţelor de ordine pentru infracţiuni minore, dar nu era suspectat de terorism.

Bărbatul a fost identificat datorită amprentelor digitale de pe permisul de conducere găsit în camion, dar și după imaginile surprinse de camerele de supraveghere care l-au filmat în timp ce se urca în camion. Trecutul acestuia este legat de un jaf armat, violenţe conjugale şi ameninţări. El a fost reţinut pentru una dintre infracţiuni în urmă cu cel puţin o lună şi a fost plasat sub control judiciar.

În momentul atacului, tunisianul era singur în camion, iar autorităţile încearcă în prezent să stabilească dacă a avut complici.

Citiți și:

Cine este șoferul ucigaș de la Nisa. Ultimul bilanț al atacului: 84 de morți și 60 de răniți (VIDEO)

Bebeluș de 8 luni, pierdut în timpul atacului de la Nisa. Anunțul făcut de părinții micuțului pe Facebook

MASACRUL de la Nisa, surprins într-o FOTOGRAFIE CUTREMURĂTOARE

VIDEO. Politiștii francezi încercând să stopeze camionul ucigaș

VIDEO. Momentul atacului de la Nisa şi reacţia Internetului. #prayfornice

Anunţul de ultimă oră al Ambasadei României în Franţa. Numere de telefon de urgenţă puse la dispoziţie de autorităţile franceze

Reacţia lui Victor Ponta la atentatul de la Nisa "O bătălie sângeroasă împotriva unui duşman sângeros"

Alte stiri din Externe

Ultima oră