Expert politic american despre alegerile din 2024: ”Joe Biden e istorie!”

05 Dec 2021
Expert politic american despre alegerile din 2024: ”Joe Biden e istorie!”

Democrații au sfidat așteptările la alegerile intermediare și au respins cu succes un val roșu, dar un veteran  democrat al sondajelor politice avertizează că acel partid care va câștiga, va trebui să abordeze și să prioritizeze economia și criminalitatea cu „noi lideri” la cârmă, pentru a ridica o provocare de succes în 2024. 

Stan Greenberg, anterior leader al campaniei președintelui Bill Clinton, vicepreședintelui Al Gore și prim-ministrul britanic Tony Blair, printre alții, spune că democrații nu ar trebui să se simtă învingători la finalul rezultatelor din noaptea alegerilor. Partidul a obținut o performanță mai bună decât se aștepta la mijlocul mandatului, menținând o majoritate restrânsă în Senat și pierzând Camera cu doar câteva locuri, conform Fox News.

Dar democrații își datorează succesul neașteptat alegătorilor care își lasă deoparte preocupările economice și votează în schimb pentru avort, securitate socială și amenințări la adresa democrației, potrivit Greenberg.

„Ei au votat pentru democrați, în ciuda faptului că aceasta era o economie care îi abandona pe oamenii de rând, pe muncitorii. Dar alegătorii sunt disperați să primească ajutor real”, a spus Greenberg, subliniind eșecul partidului de a acorda prioritate problemelor cheie ale clasei muncitoare - costul vieții și creșterea criminalității.

Deși mesajele republicane s-au concentrat în mare măsură pe inflație, criminalitate și graniță, partidul nu a reușit să liniștească în mod corespunzător alegătorii și cu privire la acest set de preocupări, potrivit Greenberg.

Privind alegerile prezidențiale din 2024, veteranul expert democrat consideră că țara are nevoie disperată de „noi lideri” și „schimbare îndrăzneață”, declarând că ​​„nu este îngrijorat” de niciunul dintre republicanii care se anunță ca potențiali candidați.

În ciuda entuziasmului său pentru o nouă sumă de candidați la președinție, Greenberg avertizează în raportul său de la jumătatea mandatului că democrații ar trebui să fie obosiți de „riscul continuu al unei provocări republicane concentrate pe frontiere și criminalitate”.

„E posibil ca Trump să fi fost slăbit în aceste alegeri, dar un alt lider cu acest mesaj prezintă un risc excesiv”, scrie Greenberg.

Pe măsură ce un număr de republicani de rang înalt continuă să testeze potențialele candidaturi pentru 2024, Donald Trump și-a lansat deja campania prezidențială, în timp ce democrații așteaptă o decizie finală din partea lui Biden cu privire la ambițiile sale de realegere, probabil că va avea loc „la începutul anului viitor”, potrivit către Președinte.

"N-aș fi crezut că Joe Biden ar fi fost candidatul pe care democrații l-au nominalizat. Au mers după el pentru că au crezut că el este cel care îl va învinge pe Donald Trump", a spus Greenberg la Fox. — Nu cred că va fi cazul de data asta.

Deși a ezitat să numească potențiali candidați democrați specifici, Greenberg crede că există o șansă de a avea „alegeri așa cum am avut în 1992 când Bill Clinton a candidat pentru a moderniza partidul”.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră