Elon Musk se pregătește să testeze implantul de cip în creierul uman în mai puțin de 6 luni de zile

01 Dec 2020
Elon Musk se pregătește să testeze implantul de cip în creierul uman în mai puțin de 6 luni de zile

CEO-ul Twitter și Tesla, Elon Musk, a anunțat miercuri o mare dezvoltare în inovarea cipurilor cerebrale de către compania sa Neuralink, anunță Fox News.

Mogul de afaceri a spus că dispozitivul wireless, care va fi implantat în creierul pacienților cu dizabilități cu intenția de a-i ajuta să se miște și să comunice din nou, este de așteptat să înceapă testele clinice pe oameni în șase luni.

Neuralink a efectuat teste pe animale în ultimii ani, în timp ce aștepta aprobarea de reglementare din SUA pentru a începe testele pe oameni.

„Vrem să fim extrem de atenți și să fim siguri că va funcționa bine înainte de a introduce un dispozitiv într-un om, dar cred că am trimis majoritatea documentelor noastre la FDA și probabil în aproximativ șase luni ar trebui să putem încărca Neuralink în un om”, a spus Musk miercuri seara într-o actualizare publică a dispozitivului.

Musk a fost programat inițial să găzduiască un spectacol și un eveniment pentru Neuralink pe 31 octombrie, dar a fost amânat pentru miercuri, pe 24 octombrie, fără un motiv dat.

În urma actualizării de miercuri seara, Musk a răspuns pe Twitter la un articol Bloomberg despre anunț, declarând că compania este „acum încrezătoare” că dispozitivul este pregătit pentru oameni. El a adăugat că „timpul este o funcție de lucru prin procesul de aprobare FDA”.

Ultima prezentare publică a lui Neuralink din aprilie 2021 a arătat o maimuță cu un cip implantat jucând un joc pe computer folosind doar creierul său.

Musk a lansat Neuralink în 2016 cu scopul de a dezvolta un cip care să permită creierului să controleze dispozitive electronice complexe și, în cele din urmă, să permită persoanelor cu paralizie să-și recapete funcția motrică.

Tehnologia, dacă are succes, ar combina inteligența artificială cu capacitățile umane prin utilizarea unui cip pentru creier. Musk a spus că speră că va ajuta la tratarea bolilor creierului precum Parkinson, demența și Alzheimer.

Cu toate acestea, compania are puțin întârziere, deoarece Musk spera să primească aprobarea de reglementare până la sfârșitul anului 2020, care era un obiectiv al său în 2019. În timpul unei conferințe la sfârșitul anului 2021, Musk a spus că spera să înceapă testele pe oameni în 2022.

Actualii și foștii angajați Neuralink au mai spus că compania a depășit termenele interne pentru a obține aprobarea FDA pentru a începe studiile pe oameni, potrivit Reuters.

Compania concurentă Synchron lucrează, de asemenea, la un microcip care ar ajuta pacienții cu paralizie să comunice printr-un dispozitiv de interfață creier-calculator.

Compania a primit aprobarea FDA în vara anului 2021 și, în iulie, și-a implantat dispozitivul la un pacient din SUA pentru prima dată. Synchron a finalizat, de asemenea, studii pe patru persoane din Australia, a raportat Reuters.

Fox Business a raportat anterior că Musk a abordat concurentul său la începutul acestui an cu privire la oportunitățile de investiții, după ce și-a exprimat frustrarea față de progresul lent al Neuralink.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră