El este omul care l-a văzut ultima dată pe Sebastian Ghiţă!

26 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
El este omul care l-a văzut ultima dată pe Sebastian Ghiţă!

Senatorul Daniel Savu, fost membru al comisiei de Control al SRI, este ultimul om care l-a văzut pe Sebastian Ghiță înainte de dispariție. Fostul deputat Sebastian Ghiţă este căutat din 21 decembrie, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

"Da, eu sunt omul care l-a văzut ultima dată, la o întâlnire oficială, pe Sebastian Ghiță. Eu cred că Sebastian Ghiță a avut o misiune. Cred că este mai presus de un martor sub acoperire. Îl știu de mulți ani. Un lucru pot să spun cu certitudine: nu avea niciun fel de probleme psihice. Un om care i-a înregistrat pe oamenii de la vârful țării are o pregătire și are o misiune să facă aceste lucruri", a zis Daniel Savu la România TV.

"Să vă spun despre seara aceea de dinaintea dispariției. Eram la o întâlnire oficială cu așa-zisa fostă comisie de supraveghere SRI. Problema este că în acea seară l-am lăsat pe Sebastian Ghiță într-o discuție tête-à-tête, extrem de amicală, cu Florian Coldea. Acesta este ineditul situației. Lucrul acesta arată că Ghiță acționa în a-l induce în eroare pe Coldea. Practic cel care era în offside era Coldea. Sebastian Ghiță i-a creat lui Coldea, până în ultimul moment, impresia de prietenie. Apoi, la câteva zile, Ghiță a făcut dezvăluirile pe care deja le știm. Nu este răzbunare, este mai mult de atât", a mai zis Daniel Savu.

"În acea seară, repet: Sebastian Ghiță a avut o discuție extrem de amicală cu Florian Coldea. Sub nicio formă, Sebastian Ghiță nu i-a lăsat impresia lui Florian Coldea - asta a fost sub ochii mei - că urmează să facă anumite dezvăluiri. Coldea nu cred că bănuia ce urmează. Ghiță era stăpânul jocului", a adăugat Daniel Savu.

Unde a cunoscut-o Ghiţă pe Kovesi 

„Cum am cunoscut-o pe doamna Kovesi? Am cunoscut-o în sediile SRI, ne întâlneam de minimum 2 ori pe săptămână încă din 2010. la unele dintre întâlniri erau prezenți doar Coldea, Kovesi și un șef al stației CIA din România. Legat de podgorie, au fost multe astfel de întâlniri. Vreau să o întreb pe Kovesi daca își aduce aminte de petrecerea din vila de la Sinaia unde cu Kovesi și Vasile Dâncu cântam melodia La Chilia în port, varianta pentru statul de drept", a adăugat Ghiță.

Judecătorii de la ICCJ au decis, marţi, ca Sebastian Ghiță să rămână sub control judiciar pe cauțiune cu interdicția de a părăsi teritoriul României, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de DNA Ploiești alături de foști șefi din poliție și parchete. Decizia este definitivă.

Sebastian Ghiţă a fost reprezentat, marţi, de trei avocaţi, care au spus că au încercat să ia legătura cu el, dar nu au reuşit şi au împuternicire avocaţială semnată de fratele acestuia.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră