Doar 6 persoane au venit la petrecerea de 400.000 euro a Uniunii Europene din metavers

01 Dec 2020
Doar 6 persoane au venit la petrecerea de 400.000 euro a Uniunii Europene din metavers

Departamentul de ajutor extern al Comisiei a organizat o „gală” virtuală marți seara, după ce a cheltuit 387.000 de euro (aproximativ 400.000 de dolari) pentru dezvoltarea platformei lor metavers, în încercarea de a atrage interesul tinerilor. Au apărut doar șase persoane, anunță fortune.com

Potrivit unuia dintre singurii participanți, corespondentul Devex Vince Chadwick, a fost un eșec imediat și el a rămas singurul care a rămas după „mai multe discuții nedumerite” cu „alți aproximativ cinci oameni” care s-au alăturat pentru scurt timp.

Chadwick a distribuit un scurt clip pe Twitter care arată avatare multicolore în formă de agrafă dansând pe o scenă de lângă o plajă tropicală. "E cineva acolo?" citește un mesaj pe ecran. „Concertul este doar același DJ care învârte aceeași muzică”, a spus altul.

Luptă la începuturile sale, spațiul metavers face parte dintr-un plan costisitor conceput pentru a promova Inițiativa Global Gateway a Comisiei UE, care își propune să cheltuiască 300 de miliarde de dolari până în 2027 pentru a construi noi infrastructuri în țările în curs de dezvoltare, iar trailerul oficial a fost publicat pe rețelele lor de socializare. la mijlocul lunii octombrie.

Platforma ar trebui să fie o nouă modalitate de a explora Inițiativa „printr-o serie de povești cu „eroi” într-un mediu virtual”, potrivit comisiei.

Utilizatorii pot găsi informații prin povești redate pe ecrane video din jurul insulei tropicale pe care este plasat, întâmpinând în același timp alte adăugiri neobișnuite, cum ar fi o instalație de artă cu carte deschisă pe o podea lichidă, drone care poartă ecrane intermitente cuvinte precum „educație” și „ sănătate publică” și capacitatea de a merge pe apă.

Un purtător de cuvânt a spus că proiectul urmărește „să crească gradul de conștientizare cu privire la ceea ce face UE pe scena mondială”, vizând în special tinerii care își petrec timpul pe TikTok și Instagram și care sunt „neutri în privința UE” și „nu sunt expuși în mod obișnuit la astfel de informații.”

A meritat?
Chiar înainte de gala goală, personalul intern avea îndoieli cu privire la astfel de metode, potrivit unui raport al Devex care citează interviuri anonime; personalul l-a descris drept „gunoi digital” și „deprimant și jenant”.

Nici utilizatorii de Twitter nu au fost impresionați de trailer, unul care a răspuns: „Există o secetă masivă în Africa de Est, UNHCR nu are suficiente fonduri pentru hrana pentru refugiații din tabere, etc etc. și ASTA este ceea ce alegi să cheltuiești bani. pe?"

O evaluare oficială a faptului că investiția a meritat va avea loc în curând. Vineri, reprezentanții statelor membre UE urmează să discute comisia cu privire la strategia sa de comunicații pentru Global Gateway Initiative.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră