Democrația și libertatea de opinie în SUA: Casa Albă anunță în mod oficial că este cu ochii pe Twitter-ul lui Elon Musk

29 Noi 2022
Democrația și libertatea de opinie în SUA: Casa Albă anunță în mod oficial că este cu ochii pe Twitter-ul lui Elon Musk

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, s-a confruntat luni cu noi critici pentru că a spus că administrația Biden „sunt cu ochii îndeaproape” pe Twitter nou achiziționat de Elon Musk din cauza preocupărilor legate de răspândirea „dezinformarii” și incitarea la violență pe platformă, anunță Fox News.

Comentariile ei la un briefing de presă au fost declanșate de o întrebare a Andrea Shalal de la Reuters, care a întrebat despre faptul că Twitter devine un „vector de dezinformare”. Shalal s-a întrebat ce „instrumente” are administrația și cine la Casa Albă monitorizează Twitter.

„Acesta este ceva la care suntem cu siguranță supravegheați”, a spus Jean-Pierre. „Uite, am fost întotdeauna foarte clar că, atunci când vine vorba de platformele de social media, este responsabilitatea lor să se asigure că atunci când vine vorba de dezinformare, când vine vorba de ura pe care o vedem, că aceștia iau măsuri, că continuați să luați măsuri. Din nou, suntem cu toții cu ochii pe acest lucru.”

Ea a continuat: „Toți monitorizăm ceea ce se întâmplă în prezent. Vedem cu ochii noștri ceea ce raportați cu toții și doar pentru noi înșine ceea ce se întâmplă pe Twitter.”

„Dar din nou, companiile de rețele sociale au responsabilitatea de a preveni utilizarea platformelor lor de către orice utilizator pentru a incita la violență, în special la violența îndreptată asupra comunităților individuale, așa cum am văzut și președintele a fost foarte clar când a spus asta. Va continua. să facem asta și vom continua să monitorizăm situația”, a concluzionat Jean-Pierre.

Utilizatorii rețelelor de socializare s-au concentrat rapid asupra declarației „amenințătoare” a secretarului de presă despre administrația „să țină cu ochii pe Twitter”.

Bryan Dean Wright, un comentator conservator și fost ofițer CIA, a scris pe Twitter: „Acestea sunt cuvintele unui regim. Nu o republică”.

GOP Judiciarul Camerei a postat pe Twitter: „De ce se sperie Casa Albă Biden de Primul Amendament și de @Elon Musk?”

Ilya Shapiro, director de studii constituționale la Institutul Manhattan, a declarat că comentariile lui Jean-Pierre au încălcat probabil Carta Drepturilor.

„Acea declarație sună de rău augur și este probabil o încălcare a Primului Amendament în sine”, a scris Shapiro pe Twitter.

James Hirsen, un autor și avocat cu bestselleruri din New York Times, a încurajat administrația Biden să „Păstreze un ochi pe graniță”, în loc de platforma de socializare a lui Musk.

„Este un lucru cu adevărat ciudat ca un secretar de presă al Casei Albe să spună despre o companie împotriva căreia nu există acuzații penale”, a scris Isaac Schorr, un reporter al National Review.

Tim Young, un autor conservator și comedian, a postat pe Twitter: „Casa Albă urăște libertatea de exprimare”.

Bret Weinstein, un biolog evoluționist și fost profesor de la Evergreen State College, care a devenit proeminent în 2017, după ce a refuzat să participe la „Ziua absenței” pentru albi a colegiului, a sugerat, de asemenea, că administrația Biden și-a depășit autoritatea încercând să cenzureze discursul politic. pe o platformă privată.

„Cel mai puternic argument împotriva libertății de exprimare pe Twitter are două părți. 1) Este privat și, prin urmare, nu este legat de 1A. 2) Există un standard mai înalt care ar putea limita dezavantajul libertății de exprimare pe Twitter. *Eșuează atunci când executivul preia un interes — 1A acum se aplică direct*”, a scris Weinstein pe Twitter.

Weinstein a continuat: „De asemenea, eșuează dacă cineva încearcă să creeze un standard de „dezinformare” care ar putea fi exclus. De îndată ce încerci asta, creezi o armă politică „Cine decide ce este adevărat?” este o întrebare care nu este bună. Răspuns – așa cum au arătat clar evenimentele recente.”

El a concluzionat: „Cazul pentru cenzura afirmațiilor și faptelor este pur și simplu fatal. executivul a încălcat cu mult timp în urmă granița public/privat”.

Brendon Leslie, redactor-șef la Florida's Voice, i-a acuzat pe aleșii democrați că sunt fasciști.

„Guvernul federal ține „ochiul îndeaproape” pe @ElonMusk pentru că a permis pur și simplu libertatea de exprimare pe care o proiectează Stânga – ei sunt adevărații fasciști”, a scris Leslie.

Gazda „The Rubin Report”, Dave Rubin, a postat pe Twitter: „Absolut nebun când urmăresc The Machine după @elonmusk pentru că a apărat libertatea de exprimare. Întregul schimb este teatru kabuki, de la întrebarea ridicolă a „jurnalistului” până la răspunsul, evident, preplanificat al KJP. ."

Musk însuși a răspuns la tweet-ul lui Rubin. "De ce sunt atât de mulți în mass-media împotriva libertății de exprimare? Acest lucru este încurcat", a scris el.

Înainte de preluarea platformei de către Musk luna trecută, Twitter a fost mult timp acuzat de părtinire împotriva conservatorilor. Platforma a cenzurat în mod infam povestea despre laptopul Hunter Biden de la New York Post cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 2020 și a suspendat conturile conservatorilor precum Donald Trump, Jordan Peterson și alții, permițând în același timp ayatollahului iranian și propagandiștilor guvernului chinez să rămână.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră