Delfini pe cale de dispariţie în Marea Neagră. Plasele pescăreşti fac noi victime

26 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Delfini pe cale de dispariţie în Marea Neagră. Plasele pescăreşti fac noi victime

Şase pui de delfini au fost găsiţi morţi pe o plajă din Năvodari. Ei au fost descoperiţi joi după-amiază de un constănţean ieşit la plimbare, care a alertat apoi autorităţile. Delfinii morţi fac parte de o specie pe cale de dispariţie în Marea Neagră.

Echipa ONG-ului Mare Nostrum a mers pe plaja din zona respectivă şi a găsit pe mal cei şase pui de delfin, aflaţi la o distanţă de 100 - 200 de metri unul de altul şi în stare de descompunere.

"Problema pescuitului în prohibiţie, asupra căreia ONG Mare Nostrum atrage atenţia constant, a mai făcut şase victime. Este vorba despre şase pui de delfin, din specia marsuin. Aceştia au eşuat pe o plajă din aproprierea Camping Lebăda, unde colegii noştri i-au găsit în stare de descompunere. După primele cercetări efectuate de echipa ONG Mare Nostrum, cauza morţii celor şase pui o reprezintă plasele pescăreşti, în care aceştia au rămas prinşi şi s-au înecat", se precizează în comunicatul ONG-ului, conform mediafax.ro.

Reprezentanţii organizaţiei că specia de delfin marsuin este pe cale de dispariţie în Marea Neagră. Numai luna aceasta au fost înregistrate 19 cazuri de cetacee eşuate.

"Pentru mulţi, poate că aceşti şase delfini eşuaţi nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condiţiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariţie în Marea Neagră. Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgenţă cu privire la cetacee eşuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului", a spus, vineri, Marian Paiu, coordonator proiect ONG Mare Nostrum.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră