De ce a apărut Iohannis în piaţă în roşul PSD-ului?

24 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
De ce a apărut Iohannis în piaţă în roşul PSD-ului?

Duminică, printre cei peste 20.000 de oameni care protestau împotriva Legii amnistiei şi graţierii, a apărut şi Klaus Iohahnis. Zâmbăreţ, aflat parcă în canmpanie electorală când făcea băi de mulţime, însă  pe stilul războinic- altfel decât ne-a obişnuit la apariţiile tv- şi îmbrăcat cu o geacă roşie. Ironia sorţii sau cum în politică nu prea se mai ţine cont de soartă şi nici de  ironii, chiar culoarea PSD-ul. Mai exact, a acelora care propun schimbarea acestor legi extrem de controversate de-a lungul timpului (vezi marţea neagră).

Aşadar, ce l-a determinat pe Klaus Iohannis să îmbrace o geacă de culoarea roşie? În primul rând, sfătuitorii Domniei-sale s-au gândit să-l facă vizibil. Printre miile de oameni, ţinând cont de uşoara ceaţă care se lăsase, dar şi de faptul că era pe înserate- oamenii îmbrăcaţi cei mai mulţi cu geci groase, vorba aceea, iarna nu-i ca vara, închise la culoare- preşedintele s-a văzut. A fost vizibil, în toată splendoarea lui- şi pentru protestatari şi pentru televiziuni. În plus, psihologii susţin că  roşul este o culoare  culoare puternică care iese în evidenţă în orice circumstanta şi, în orice combinaţie cu alte culori, o pot numi aşadar culoarea afirmării de sine.

Roşie ca focul să-i surâdă norocul...

„Președintele Iohannis a venit în Piața Universității îmbrăcat în geacă roșie. De ce? Ca să fie mai vizibil pentru trăgători de elită? SPP n-a avut nimic de zis cu privire la pata roșie reperabilă și din avion între hainele întunecate din jur?“, a scris Cristian Tudor Popescu într-un articol publicat pe republica.ro. 

Totodată, felul în care a apărut îmbrăcat preşedintele- roşu ca focul să-i surâdă norocul- transmite şi un mesaj războinic. Dublat de discursul său, pe principiul: sunt indignat şi dispus să mă lupt până la capăt!

Preşedintele, roşu şi indignat...

"Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați", a spus șeful statului. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei  împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

În acest sens, Președintele României a transmis o scrisoare președinților celor două Camere, Senatul şi Camera Deputaţilor, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră