David Popovici a impresionat Australia: ”este Usain Bolt al înotului”

07 Dec 2021
David Popovici a impresionat Australia: ”este Usain Bolt al înotului”

Într-un interviu acordat ziarului australian The Daily Telegraph, David Popovici povestește cu sinceritatea cu care ne-a obișnuit care este impresia sa despre țara pe care nu a mai vizitat-o niciodată, care este punctul din carieră unde se află la ora actuală și ce vrea să facă mai departe.

Se declară încântat de Australia și a anunțat că așa cum această țară vrea să transforme înotul într-un sport național și încurajează copiii să-l urmeze cu pasiune, în același fel încearcă și el să îndrume copiii din România să-și descopere talentul.

El povestește și despre anumiți idoli din lumea sportului.

Popovici a fost întrebat și despre cum este privit în țara sa natală: ”Sunt extrem de cunoscut și am descoperit de curând că înotul este partea ușoară a vieții mele. Mai greu este să mă obișnuiesc cu atenția, cu pozele, cu isteria copiilor atunci când mă văd. A trebuit să mă obișnuiesc cu ideea că sunt cel mai rapid înotător din lume și aceasta va fi normalitatea mea”.

”Antrenorul meu m-a sprijinit să iau lucrurile pas cu pas, să lupt pentru a obține ceea ce-mi doresc. În 2021, înainte de a deveni cel mai rapid, înainte de a bate toate recordurile, am trecut pe o bucată de hartie care sunt țelurile mele, care sunt timpii pe care vreau să-i obțin și i-am realizat. Acest lucru mi-a demonstrat că pot să obțin ceea ce-mi doresc.”, a adăugat campionul român.

David a povestit că filozofia de învingător i-a fost transmisă de antrenorul său prin intermediul unor citate sau cărți pe care i le oferea cadou și care i-au format mentalitatea.

Chiar dacă are doar 18 ani, este deja cel mai rapid înotător din istorie și jurnaliștii australieni sunt de părere că va domina probele de sprint la procedeul liber în următoarea decadă, stabilind recorduri de neclintit pentru multă vreme.

„Trebuie să învăț să fac și acest lucru bine. Nu pot să fiu bun doar în bazin olimpic. Trebuie să fiu mai versatil, să intru în concurs la mai multe procedee, să adun curse, chiar să și pierd din când în când. Dacă o să câștig mereu, în curând va deveni plictisitor”, a spus David Popovici pentru The Daily Telegraph.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră