Dan Voiculescu cere recalcularea zilelor de detenție

01 Mar 2018
Dan Voiculescu cere recalcularea zilelor de detenție

Fostul senator Dan Voiculescu a cerut în instanță, joi, prin avocatul său, să i se aplice beneficiile recursului compensatoriu, chiar dacă a fost eliberat condiționat. Potrivit apărării sale, Voiculescu dorește o recaculare a perioadei de detenție, întrucât consideră că a stat mai mult după gratii, scrie cotidianul.ro.

Avocatul fostului senator Dan Voiculescu a cerut, joi, magistraților Judecătoriei Sectorului 5, recalcularea pedepsei executate de către clientul său, având în vedere că, în opinia sa, ar trebui să i se aplice beneficiile recursului compensatoriu dat fiind faptul că și acesta a ispășit o pedeapsă în condiții improprii. Potrivit apărării lui Dan Voiculescu, legiuitorul nu a avut în vedere și persoanele eliberate, de aceea a decis să se invoce în instanță și excepția de neconstituționalitate cu privire la această chestiune.

În replică, procurorul de ședință a subliniat că această cerere se poate admite numai în cazul în care, ipotetic, s-ar dispune revocarea eliberării condiționate, iar Dan Voiculescu ar fi reîncarcerat.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Toni Neacșu, a punctat, la ieșirea din sala de judecată, că potrivit calculelor sale, clientul său a petrecut mai multe zile în închisoare.

Acesta a mai subliniat că Dan Voiculescu nu urmărește, prin acest demers, un beneficiu practic, ci doar o recunoaștere juridică.

Potrivit Legii recursului compensatoriu, la 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, deţinutul are beneficiul unui număr de şase zile care se consideră efectiv executate. Tribunalul Bucureşti a decis, în luna iulie 2017, eliberarea condiţionată, a lui Dan Voiculescu, după ce a executat aproape o treime din pedeapsa de 10 ani de închisoare, primită, în 2014, în dosarul „ICA”.

Articolul integral, la cotidianul.ro.

CREDIT FOTO: jurnalul.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră