A început la Alba Iulia. Curtea Constituţională salvează un funcţionar acuzat de abuz în serviciu

13 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
A început la Alba Iulia. Curtea Constituţională  salvează un funcţionar acuzat de abuz în serviciu

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta fusese condamnat pentru abuz în serviciu şi a contestat pedeapsa în baza hotărârii CCR referitoare la articolul din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu.

Mai exact, funcţionarul public primise decizie definitivă de condamnare pentru abuz în serviciu în primăvara anului trecut. A fost acuzat că, la organizarea un concurs de angajare, a încălcat prevederile unei Hotărâri de Guvern. Conform CCR, abuzul în serviciu îl constituie încălcarea unui act normativ cu putere de lege, adică o lege sa o ordonanţă a guvernului, nu şi o hotărâre de guvern.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația la executare formulată de un condamnat pentru abuz în serviciu și a dispus încetarea imediată a pedepsei de trei ani de închisoare cu suspendare. Instanța a argumentat decizia prin constatarea dezincriminării faptei prevăzute de articolul 297, alineatul 1, Cod Penal.  Minuta este publică și se poate găsi căutând pe Portal Just numărul dosarului 4754/97/2016, potrivit luju.ro. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră