Criza energetică din Germania se adâncește. Noile măsuri care au intrat în vigoare de la 1 octombrie

04 Oct 2022
Criza energetică din Germania se adâncește. Noile măsuri care au intrat în vigoare de la 1 octombrie

Germania trebuie să își reducă consumul de gaze cu o cincime pentru a evita o penurie paralizantă în această iarnă, declara în august principalul său organism de reglementare a rețelelor, în timp ce întreprinderile și gospodăriile se pregătesc pentru cea mai mare criză energetică din Europa din ultima generație, potrivit Financial Times.

Din cauza crizei energetice, noi obligații au intrat în vigoare în Germania la 1 octombrie.  Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climei (BMWK) a explicat că scopul primordial al introducerii restricțiilor este „de a reduce dependența de gazul rusesc cât mai curând posibil”.

Cele mai importante măsuri sunt:

◾️Obligația de a verifica încălzirea: proprietarii de case si apartamente care se încălzesc cu gaz trebuie să verifice instalațiile de încălzire în următorii doi ani.

◾️Echilibrare hidraulică: o procedură de proiectare și implementare care permite obținerea unei distribuții uniforme și în concordanță cu proiectarea transportorului de căldură în sistemul de încălzire pe întreaga perioadă de încălzire. Regulamentul se va aplica unor clădiri de locuit, precum și companiilor și clădirilor publice de la 1000 de metri pătrați.

◾️Economisirea energiei în companii: companiile care consumă 10 gigawați oră (GWh) sau mai mult pe an trebuie să implementeze măsuri de eficiență energetică. Potrivit ministerului, acestea pot include, de exemplu, înlocuirea iluminatului cu LED-uri sau optimizarea proceselor de lucru.

◾️Interzicerea utilizării piscinelor încălzite: piscinele private interioare, exterioare și supraterane nu mai pot fi încălzite cu electricitate sau gaz furnizate de la rețea. Interdicția nu se aplică piscinelor din hoteluri sau centrelor de reabilitare.

◾️Chiriașii pot opri încălzirea: orice clauze din contractul de închiriere care specifică o temperatură minimă în camerele închiriate sunt suspendate timp de șase luni.

◾️Coridoare mai răcoroase: este interzisă încălzirea zonelor comune din clădirile publice care „nu sunt destinate locuirii umane permanente”. De exemplu, intrarea și sălile de așteptare. Spitalele, instituțiile de îngrijire, școlile și centrele comunitare vor fi excluse de la interdicție.

19 grade în birourile publice: temperatura în birouri nu trebuie să depășească 19 grade. De asemenea, sunt excluse din această măsură unitățile medicale, căminele de bătrâni, școlile și grădinițele.

◾️Temperaturi mai scăzute în companiile private: 19 grade nu este maxima recomandată şi în birourile private. Cu toate acestea, este indicat să scădeți temperaturile şi în acest caz.

◾️Spălarea mâinilor cu apă rece: în clădirile publice, încălzitoarele instantanee de apă sau rezervoarele descentralizate de stocare a apei calde trebuie oprite dacă sunt folosite pentru spălarea mâinilor.

◾️Deschiderea permanentă a ușilor în magazine: în comerțul cu amănuntul, este interzisă deschiderea continuă a ușii pentru a economisi căldura care se scurge.

◾️Interdicția publicității la iluminat: între orele 22.00 și 06.00, publicitatea cu iluminatul stradal trebuie oprită.

Interzicerea iluminatului exterior: este interzisă și iluminarea exterioară a clădirilor publice sau a monumentelor. Excepțiile aici sunt iluminatul de siguranță și de urgență, precum și iluminatul pe termen scurt în timpul, de exemplu, evenimente culturale.

◾️Clienții și chiriașii trebuie să fie informați cu privire la schimbări: furnizorii de gaze trebuie să își informeze clienții în prealabil despre costuri, consumul de energie și oportunitățile de economisire. ????️Proprietarii sunt obligați să furnizeze cele menționate mai sus către chiriași.

 

Sursa: ziarulromanesc.de

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră