Huffington Post France, care difuzează informaţia, precizează că identificarea răspunde unui proces strict, în care intervine o comisie formată din diverşi specialişti medicali. După această etapă pot fi eliberate certificatele de deces şi permisele de înhumare, care permit restituirea cadavrelor familiilor îndoliate.
Lista victimelor atentatului reflectă diversitatea persoanelor ale căror vieţi au fost spulberate de camionul de pe Promenade des Anglais, la 14 Iulie, de Ziua Naţională a Franţei. Ea cuprinde familii care se aflau în vacanţă, turişti străini, printre care şi o familie de români lovită din plin de tragedie, un piscicultor, un comisar de poliţie, zece copii şi adolescenţi.
Potrivit informaţiilor adunate de agenţia France Presse şi preluate de Huffington Post, Cristian Coman, românul decedat la Nisa, avea 34 de ani şi se afla în localitatea franceză în vacantă.
Era în vacanţă cu familia, adică soţia, Alexandra, şi fiul în vârstă de şapte ani, Denis. Cristian a decedat în urma atentatului, iar fiul şi soţia sa sunt acum spitalizaţi, grav răniţi, dar în afara pericolului, scrie Huffington Post France, care citează informaţii difuzate de Ambasada României la Paris.
Familia Coman locuia în Austria de mai mulţi ani, iar Cristina a fost cel care a insistat pentru a veni în vacanţă în Franţa, scrie Huffington Post France. Insistenţele i-au fost în cele din urmă acceptate, în ciuda temerilor soţiei sale, care se gândea la posibile noi atentate pe teritoriul francez, scrie sursa citată.
Membri ai familiei Coman, veniţi din România şi din Germania, au ajutat la identificarea băieţelului, mai scrie sursa citată.
Huffington Post France publică informaţii despre fiecare victimă în parte. Printre decedaţi se află francezi, dar şi multe alte naţionalităţi.
LISTA CELOR DECEDAŢI, CU DETALII DESPRE FIECARE, POATE FI CITITĂ AICI.
Atât preşedintele, cât şi premierul României au transmis condoleanţe familiei lovite de tragedia de la Nisa.
„Am primit cu profund regret vestea, recent confirmată de autoritățile franceze, a decesului cetățeanului român care a fost dat dispărut în urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi. Adresez cele mai sincere condoleanțe familiei și le sunt alături în aceste momente de cumplită durere. Le doresc însănătoșire grabnică și multă putere soției și copilului celor doi, care se află internați la Nisa. Sunt în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța, care acordă tot ajutorul și sprijinul necesare în această situație dramatică. Nimic nu poate alina durerea celor apropiați, așa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile”, spune Iohannis în mesaj.
„Între oamenii uciși în atacul barbar de la Nisa este și un cetățean român. Știu că este puțină consolare pentru familie și pentru cei dragi lui, dar vreau să-i rog să accepte regretul meu enorm și condoleanțe pentru pierderea avută. Este o tragedie care a lovit o familie întreagă. Soția și copilul lui, răniți grav în atentat, sunt și ei internați în spitale din zonă. Din fericire, din informațiile pe care le avem la această oră, starea acestora este stabilă”, spune, la rândul său, premierul Cioloş în mesajul său de condoleanţe.
Cioloș afirmă, totodată, că autoritățile române sunt în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze.
„Suntem în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze. Știu că avem vești mai bune în privința celorlalți doi români răniți în atac. Amândoi sunt încă spitalizați, dar evoluția lor medicală este pozitivă. Autoritățile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastră la Paris, serviciul consular sunt la dispoziția acestor familii și vom face tot ce este omenește posibil să le ajutăm”, mai spune Cioloș.