Cine a plătit costurile aducerii în ţară a lui Nicolae Popa. ANUNŢUL Parchetului General

09 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Cine a plătit costurile aducerii în ţară a lui Nicolae Popa. ANUNŢUL Parchetului General

 

„În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept", se arată într-un comunicat de presă“, potrivit unui comunicat de presă. 

Ghiţă a afirmat că, în decembrie 2009, firma Asesoft, patronată de el, a plătit 200.000 de euro pentru un avion care să-l aducă în ţară pe Nicolae Popa, fost director Gelsor, omul responsabil de falimentarea FNI. Banii ar fi fost plătiţi la cererea Laurei Codruţa Kovesi, mai spune Ghiţă.

"La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?", a spus fostul deputat.

Nicolae Popa a fost arestat pe data de 2 decembrie 2009 de autorităţile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas. Decizia a rămas definitivă în 2009. Arestarea lui Popa a avut un impact important asupra rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2009 (turul 2, Băsescu-Geoană, pe 6 decembrie).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră