Coronavirus în România: focare de infecție în Suceava, Arad și Deva

03 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în România: focare de infecție în Suceava, Arad și Deva

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în România sunt, în prezent, trei focare de infecţie: Suceava, Arad şi Deva.

"În acest moment, avem trei focare de infecţie - Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează, în perioada următoare, şi Deva.

La Suceava se intră în normal, au fost refăcute circuitele în spital, mâine începe testarea medicilor, cine va fi apt va începe munca. Se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time.”

Amintim că la Suceava s-a schimbat conducerea spitalului, managerul depunându-și demisia după doar o săptămână și, în aceste condiții, Armata a preluat conducerea și organizarea spitalului.

”La Arad suntem cu mult sub Suceava, dacă se respectă regulile medical și oamenii respectă restricțiile nu va fi nevoie să se impună carantină.

Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor", a anunţat Tătaru.

El a spus că ia în calcul schimbarea managerului DSP Arad.

Întrebat în legătură cu situația de la Țăndărei, ministrul a răspuns că, în contextul creșterii numărului de cazuri, se poate ajunge la un moment dat la carantinare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră