O echipă din Ministerul Apărării Naționale condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, a preluat luni, 13 aprilie, managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani.
”Din echipă mai fac parte și personal civil contractual Bianca Andoni - director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe - ofițer de logistică și locotenent-colonelul Adrian Ceaușu - ofițer de stat major.
Totodată, luni, 13 aprilie, Spitalul Județean Deva, condus, de asemenea, de o echipă formată din medici și specialiști militari, a ieșit din carantină, a devenit funcțional și este pregătit pentru preluarea cazurilor de COVID-19 din zona de responsabilitate.
În vederea redeschiderii, a fost efectuată dezinfecția terminală, s-au asigurat circuitele necesare elaborate de către medicii epidemiologi și s-a stabilit prima echipă de lucru pentru următoarele 14 zile formată din personal medical, sanitar și auxiliar”, precizează MApN în comunicatul oficial.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat luni că a decis, împreună cu ministrul Apărării, ca managementul Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare medicale, pe perioada stării de urgenţă.
Tătaru a criticat faptul că managerul Spitalului Judeţean Focşani s-a autoizolat voluntar într-un hotel, după ce a fost confirmat cu COVID-19.
"Eu am avut o obiecţie din acest punct de vedere. Era un manager al unui spital în subordinea Ministerului Sănătăţii. Puteam eu ca ministru al Sănătăţii să fiu anunţat, (...) ca noi, ca şi minister, să putem gestiona această criză. Faptul că a plecat într-o locaţie care nu este unitate medicală este iar o problemă", a afirmat Nelu Tătaru.