Concert de muzică sacră în cinstea Sfintei Cecilia, Patroana Muzicii

23 Oct 2024
Concert de muzică sacră în cinstea Sfintei Cecilia, Patroana Muzicii

Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, organizează la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 8 noiembrie 2024, ora 20:00, evenimentul cultural-religios Concert de muzică sacră în cinstea Sfintei Cecilia, Patroana Muzicii.

Concertul de Muzică Sacră este susținut de Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din București, singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret episcopal, Corul Catedralei ”Sfântul Iosif”, dirijor Andrei Stănculescu, dar și de soliștii invitați: Anna Stănescu, soprană, Octavian Ene, tenor și David Pogana, bariton, nume sonore ale scenei românești și internaționale. Orchestra ANIMA este dirijată de domnul Cătălin Toropoc, dirijor principal. De asemenea, va concerta și artistul Fernando Mihalache la acordeon.

Concertul este o continuare a manifestărilor cultural-religioase organizate de Arhiepiscopia Romano-Catolică București, cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Evanghelizarea prin Cânt și Cuvânt este obiectivul evenimentului. 

 

Programul concertului:

  1. Messe Solennelle de Saint-Cécile de Charles Gounod
  2. J.S. Bach, Violin Concert in Aminor Bwv 1041 arr. for Solo Accordion
  3. G.F.Händel – Messiah, Ouverture The Trumpet shall sound

 

Evenimentul este organizat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Intrarea este liberă.

Sperăm ca prin acest eveniment să avem o colaborare îndelungată între instituția dumneavoastră şi Arhiepiscopia Romano-Catolică București și totodată vă rugăm să ne fiți PARTENER MEDIA.

 

 

Pr. Eugen Răchiteanu

Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră