Colonel detașat la Guvern, reținut de DNA. Militarul ar fi primit 30.000 de euro șpagă ca să facă trafic de influenţă pe lângă RA-APPS

15 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Colonel detașat la Guvern, reținut de DNA. Militarul ar fi primit 30.000 de euro șpagă ca să facă trafic de influenţă pe lângă RA-APPS

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a colonelului din SGG.

"Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 15.12.2015, ora 04:00, până la data de 16.12.2015, ora 04:00 a inculpatului Enache Ștefan, colonel în cadrul U.M. 02999, detașat la Secretariatul General al Guvernului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență", anunță DNA într-un comunicat.

Concret, pe 8 decembrie 2015, acesta a pretins de la o persoană peste 10.000 euro, pentru a interveni pe lângă directorul Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă.

În același context, pe 14 decembrie 2015, colonelul din SGG a primit efectiv 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care, spun procurorii, "s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante".

Enache Ștefan urmează să fie prezentat Tribunalului Militar București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră