Cioloș, despre medicii români: "Să nu mai stea pe margine așteptând să facă alții ceva"

23 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Cioloș, despre medicii români:

Premierul Cioloș spune că a venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor și la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei de sus să facă ceva.

"Accept această provocare a chirurgului Nicolae Fluieraș, dar aștept și implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul să se vindece! Eu, ca prim-ministru, și sunt convins că și ministrul Sănătății vom spune tot ce constatăm că este greșit în sistem", a scris Dacian Cioloș pe Facebook, în urma unui apel făcut de medicul Nicolae Fluieraș și distribuit pe internet.

Totodată, premierul a atras atenția că nu este suficientă constatarea lucrurilor greșite din sistem, că trebuie propuse soluții și că este necesar ca medicii să nu mai stea pe margine.

"Nu este suficient ca autoritățile să spună și să facă. A venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei de sus să facă. Ei sunt cei care știu cel mai bine cum stau lucrurile și trebuie să aibă forța să o spună, și cu rele dar și cu bune, acolo unde e cazul. Dacă pacientul nu vrea însănătoșirea (în acest caz pacientul fiind sistemul de sănătate), medicul singur (Guvernul în acest caz) nu poate să-l vindece", a adăugat Cioloș.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră