Presa germană: Iohannis îl va ruga pe Cioloș să rămână premier și din decembrie 2016

09 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Presa germană: Iohannis îl va ruga pe Cioloș să rămână premier și din decembrie 2016

“Cioloș simbolizează un nou început în România: este independent politic, conduce un guvern de tehnocrați și nu aparține clasei politice tradiționale, considerate de propria populație ca fiind extrem de coruptă.

Rămâne o singură întrebare: cât din planurile de reformă pot fi implementate în timpul scurt până la alegerile din noiembrie? ”, se întreabă jurnaliștii de la postul german de radio Deutschlandfunk.

Ciolos exclude varianta să candideze la alegerile din toamnă. “Ca Guvernul meu să nu își piardă credibilitatea este important să îmi respect promisiunea de a rămâne independent. De aceea, repet, nu am intenția de a candida la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului”, a declarat premierul, pentru ARD.

Răspunsul său nu i-a convins pe jurnaliștii germani, care sunt tot mai convinși că președintele Klaus Iohannis nu va ține cont de rezultatele alegerilor și îl va reinvesti în funcție tot pe Dacian Cioloș.

“Dacă nici un candidat al unui partid nu va obține o majoritate clară la alegeri, președintele Klaus Iohannis îl va ruga totuși pe independentul Dacian Cioloș să rămână în funcție”, scrie site-ul radioului german Deutschlandfunk.

Pentru a asculta materialul prezentat de postul german de radio, click aici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră