Unul din proiectele aprobate se referă la Amenajare Pod Mihai Vodă, care prevede realizarea unui pod pietonal și pentru bicicliști, care traversează Dâmbovița și Splaiul Independenței, în dreptul străzii Lipscani și realizarea a doua parcaje subterane cu 227 locuri parcare. Valoarea estimată a proiectului este de 142 milioane lei, conform unui comunicat al municipalităţii.
Un alt proiect este Podul Calicilor — ansamblul urban Domniță Bălașa, parcaj subteran, amenajare urbană Palatul de Justiție. Acest proiect își propune în principal reconstruirea fostului pod al Calicilor peste Dâmbovița și conectarea Centrului Vechi al orașului cu zona din spatele Palatului de Justiție, realizarea unui parcaj subteran pe 3 niveluri, cu 298 locuri și amenajare urbană Palatul de Justiție. În plus, se propune reamenajarea parcului Sf. Apostoli și regândirea circulației auto din zonă. Valoarea proiectului este de 103,5 milioane lei.
Totodată, a mai fost aprobat și proiectul care vizează Amenajarea Pieței Constituției prin construirea unui parcaj subteran sub piață de circa 1000 de locuri și reamenjararea spațiului de la suprafață. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 206 milioane lei.
Alt proiect important aprobat de consilierii generali se referă la recondiționarea și crearea structurii de sprijinire a afacerilor la Curtea Meșteșugarilor. Prin acest proiect se propune revitalizarea Curții Meșteșugarilor din Centrul Istoric, iar valoarea întregului proiect este de 6,6 milioane lei.
Acestor proiecte li se adaugă şi:
- modernizare spațiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (Nord) se dorește amenajarea unui parcaj subteran pe 3 niveluri, cu 536 locuri parcare, cu o valoare a proiectului de 75,5 milioane lei.
- modernizare spațiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (Sud) se referă la amenajarea unui parcaj subteran pe 3 niveluri, cu 552 locuri parcare, iar valoarea proiectului de 80,8 milioane lei.
- modernizarea spațiului public urban Piața de Flori George Coșbuc prin reamenajarea spațiului public de la Piața de Flori. Valoarea estimată a proiectului este de 17, 3 milioane lei.
- Parcaj subteran Uranus — Piața Rahova presupune amenajarea unui parcaj subteran cu 130 locuri parcare, cu o valoare totală de 23,6 milioane lei.
- realizarea unui traseu pietonal și pentru bicicliști pe mai multe străzi din Centrul orașului, iar valoarea proiectului este de 755.000 lei.
- reabilitatea Bd. Unirii de la Piața Constituției la Piața Unirii cu traversare la str. George Georgescu, realizat în patru etape. Valoarea estimată a proiectului este de 68,4 milioane lei.
- modernizare spațiu public zona Mănăstirii Antim, inclusiv parcaje; Cheiul Dâmboviței Unirii — Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii — Pod Izvor; Nod Intermodal de transport Piața Romană (proiect care presupune amenajarea trotuarelor de la Piața Romana în zona stațiilor RATB și a gurilor de metrou);
- reconfigurare Calea Grivitei între Gara de Nord și Calea Victoriei; Reconfigurare Calea Moșilor între Strada Bărăției și Bulevardul Carol I;
- amenajare și modernizare a Parcului Izvor Hașdeu
- punerea în valoare a unor monumente de for public;
- restaurare catacombe Hanul Stravropoleos, acum îngropate și amenajarea unui mic muzeu;
- construirea Muzeului multiculturalismului în clădirea de pe strada Franceză nr. 68.
Toate aceste proiecte au fost aprobate la propunerea primarului general, Gabriela Firea. "Prin votarea acestor proiecte vom contribui la modernizarea și întinerirea centrului Capitalei, avem șansa dezvoltării unitare a orașului, vom avea o Capitală cu un trafic mai fluent și o arhitectură mai pietenoasă", a declarat Gabriela Firea.