Celion Dion a dezvăluit afecțiunea rară de care suferă și care o obligă să anuleze toate concertele

08 Dec 2021
Celion Dion a dezvăluit afecțiunea rară de care suferă și care o obligă să anuleze toate concertele

Celine Dion amână câteva turnee în Europa după diagnosticarea recentă a unei tulburări neurologice rare care nu îi permite „să cânte așa cum sunt obișnuită”, a anunțat ea.

Cântăreața superstar are sindromul persoanei rigide, care afectează „o persoană dintr-un milion de oameni”, a spus Dion, în vârstă de 54 de ani, într-o postare video emoționantă pe contul ei de Instagram.

„Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că acesta este ceea ce a cauzat toate spasmele pe care le-am avut”, a spus ea. „Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, uneori provocând dificultăți când merg și nepermițându-mi să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum eram obișnuită.”

Sindromul persoanei rigide este „un sindrom rar, progresiv, care afectează sistemul nervos, în special creierul și măduva spinării”, potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC.

„Simptomele pot include rigiditate musculară extremă, rigiditate și spasme dureroase la nivelul trunchiului și membrelor, care afectează grav mobilitatea”, spune institutul. „Spasmele pot genera suficientă forță pentru a fractura osul.”

Tratamentele specifice „vor îmbunătăți simptomele, dar nu vor vindeca tulburarea”, se spune.

Dion s-a luptat cu sănătatea ei de ceva vreme, a spus ea, adăugând că are o echipă grozavă de profesioniști medicali și sprijinul copiilor ei.

„Lucrez din greu cu terapeutul meu de medicină sportivă în fiecare zi pentru a-mi reface puterea și capacitatea de a performa din nou”, a spus ea. „Dar trebuie să recunosc că a fost o luptă.”

Câștigătoarea Grammy a spus că spectacolul, cântatul este tot ceea ce știe - și ceea ce iubește.

„Mi-e atât de dor de tine”, a spus ea. „Mi-e dor să vă văd pe toți, să fiu pe scenă, să cânt pentru tine. Întotdeauna dau 100% atunci când îmi fac emisiunile, dar starea mea nu îmi permite să vă dau asta chiar acum.”

Dion are „speranța că sunt pe drumul spre recuperare”, a spus ea. „Acesta este concentrarea mea, principalul meu scop.”

Ea le-a mulțumit urmăritorilor săi pentru „dorințele lor încurajatoare de dragoste și sprijin din partea rețelelor sociale”.

„Acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine”, și-a încheiat Dion mesajul în lacrimi. "Aveti grija de voi. Fii bine. Vă iubesc atât de mult, băieți, și sper cu adevărat să vă văd din nou foarte curând.”

Spectacolele lui Dion de primăvară 2023 vor fi reprogramate pentru 2024, iar opt vara 2023 vor fi anulate, se arată în postare, conform CNN.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră