Cea mai bătrână pisică din lume a împlinit 27 de ani

25 Noi 2022
Cea mai bătrână pisică din lume a împlinit 27 de ani

Pisica Flossie, aflată la doar câteva săptămâni înainte de a împlini 27 de ani, a fost încoronată cea mai bătrână pisică vie din lume de Guinness World Records. Pisica maro și neagră din sud-estul Londrei are aproximativ 120 de ani umani, potrivit unui comunicat de presă.

Flossie din Orpington, Marea Britanie, este sănătoasă, în ciuda vârstei sale incredibile, deși este surdă și slabă de vedere, a spus proprietarul ei.

„Știam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu îmi imaginam că îmi voi împărți casa cu un deținător al recordului mondial”, a spus proprietarul Vicki Green, care a adoptat recent animalul de companie în vârstă.

„Este atât de afectuoasă și jucăușă, mai ales dulce când îți amintești câți ani are”, a adăugat Green.

Flossie a avut multe case de când s-a născut pe 29 decembrie 1995, supraviețuind doi proprietari. Dar în 2022, s-a trezit în mod neașteptat fără adăpost, când a fost transformată în Protecția pisicilor de salvare a animalelor de companie din Marea Britanie în august trecut.

„Am fost uimiți când am văzut că înregistrările veterinare ale lui Flossie au arătat că are 27 de ani”, a declarat Naomi Rosling, coordonatorul sucursalei Cats Protection.

Povestea vieții lui Flossie a început ca un pisoi fără stăpân în Merseyside, Liverpool, unde a trăit într-o colonie de pisici aproape de un spital, conform Guinness World Records. Un grup de lucrători ai spitalului i s-a făcut milă de pisoii de luni de zile și fiecare a decis să adopte câte unul.

Flossie a avut o viață bună cu primul ei proprietar până când aceștia au murit 10 ani mai târziu. Felina a fost apoi luată de sora fostului proprietar.

Lossie a locuit în noua ei casă timp de 14 ani, până când al doilea proprietar a murit și el. Atunci, în vârstă de 24 de ani, fiul fostului proprietar al lui Flossie a încercat să aibă grijă de ea cât a putut de bine.

Flossie a petrecut trei ani cu fiul înainte ca acesta să ia decizia dificilă de a-i încredința voluntari la Cats Protection; și-a dat seama că nu mai poate satisface în mod adecvat nevoile ei, potrivit comunicatului de presă.

„Deoarece majoritatea proprietarilor de pisici preferă ideea de a adopta o pisică mult mai tânără, Flossie părea destinată să rămână la Cats Protection”, potrivit comunicatului de presă, „confruntându-se cu posibilitatea serioasă de a-și petrece restul vieții căutând o casă”.

Dar destul de curând, Flossie a fost asortată cu noul ei proprietar și Green raportează că se adaptează bine și că doarme ghemuită lângă ea în pat.

„Am adoptat-o ​​pe baza că aceasta este casa ei de bătrâni și primește tot ce își dorește”, a spus Green într-un videoclip pentru Guinness, adăugând că speră că povestea lui Flossie încurajează mai mulți potențiali proprietari de pisici să adopte pisici în vârstă.

Green a deținut anterior o pisică care a trăit până la 21 de ani, pe nume Honeybun, așa că are experiență de primă mână în îngrijirea unei pisicuțe în vârstă.

„(Flossie) uneori îi lipsește cutia ei de gunoi sau are nevoie de ajutor pentru a se îngriji, dar pot să ajut cu toate acestea. Suntem în asta împreună."

Guinness relatează că de cele mai multe ori o puteți găsi pe Flossie dând un pui de somn lângă proprietarul ei, încovoiată în pătura ei galbenă preferată sau bucurându-se de un castron mare de mâncare.

Nu întoarce niciodată nasul în sus cu ocazia unei mese bune”, spune Green.

Flossie poate fi cea mai bătrână pisică vie, dar nu este cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată. Acest titlu îi aparține unei pisici pe nume Creme Puff, care a trăit 38 de ani și 3 zile.

Stăpânul lui Creme Puff, Jake Perry din Austin, Texas, s-a întâmplat să dețină și a șasea cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, pe nume Granpa Rexs Allen, care a trăit 34 de ani.

Într-un profil al lui Atlas Obscura, Perry a spus că o dietă specială și o mulțime de stimulare și activități distractive au fost cheia longevității pisicilor sale. El spune că le dă hrană comercială uscată pentru pisici, precum și ouă gătite, slănină de curcan, broccoli, cafea cu smântână și, la fiecare două zile, o picătură plină cu vin roșu pentru a „circula arterele”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră